Espresso – Din lokala tidning
goingeutbildningscenter

Brett samarbete nyckel till framgångsrik matchning

Göingematchningen är precis som det låter, en matchning mellan arbetsgivare och arbetstagare. Men där emellan finns ett stort kontaktnät inom flera branscher. Syftet är att addera kompetens och branscher som vill samarbeta inom rekrytering.

Under hösten har Arbetsmarknadsenheten i Östra Göinge Kommun, ett antal träffar i Broby där man har möjlighet att träffas och få hjälp. Varje tillfälle har ett eget tema. Denna gång var GUC (Göinge utbildningscenter) på plats för att berätta om sina möjligheter.

– Ja just nu så närmar vi oss sista ansökningsdag för vårens kurser, berättar Selma Mesanovic från GUC. Det här är ett tillfälle för oss att berätta om våra möjligheter till att nå hela vägen till ett välkommet arbete.

Framgångsrika träffar

Lokalerna tillhörde tidigare Arbetsförmedlingen, men sen de flyttade har Östra Göinge kommun flyttat in och jobbar fokuserat med arbetslivsfrågor och yrkesvägledning.

– Göingematchningen har blivit ett nav i det stora maskineriet arbetsmarknad, berättar Ola Lundgren, Enhetschef på Arbetsmarknadsenheten. Vi försöker att utgå antingen från sökandes eller arbetsgivares behov och att bli en naturlig mötesplats i processen för båda parter.

Bättre och bredare matchning

Arbetsmarknadsenheten har under hösten haft olika branschinriktningar på Göingematchningar för att på så sätt renodla besökare och arbetsgivare för att kunna få bättre match helt enkelt.
– Ja vi har också alltid en studie-/yrkesvalslärare på plats från Göinge Utbildnings Center för att fånga upp de personer som eventuellt saknar utbildning eller behöver komplettera med utbildning/kompetens, berättar Ola. Vi jobbar också med coachning för de besökare som kommer till oss, som lite extra hjälp på deras väg till arbete eller utbildning.

AME har upparbetad relation med företagare i bygden.

– Ja vi plockar in flera rekryteringsuppdrag där vi samarbetar i anställningsprocesser, avslutar Ola.

Vill du följa Arbetsmarknadsenhetens (AME) så gör du det enklast via deras Facebook kanal. Bara sök på ”Göingematchningen”.

Bild: På plats hos Arbetsmarknadsenheten, från vänster Sandra Blixt och Selma Mesanovice från GUC.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x