Espresso – Din lokala tidning

Bröderna Blomqvist väntar på istid.

Det mesta i Bröderna Blomqvists liv handlar om hockey. De befinner sig på olika nivåer i karriären, men för alla tre pekar det spikrakt uppåt. Längst har Anton kommit, som nu spelat några år med Malmö Redhawks och står med ena benet i Europa och det andra i Nordamerika. Albin har redan lagt beslag på en landslagsplats. Axel är yngst men längst. För honom är det div. 2 med Osby som gäller. Ambitioner och förhoppningar finns för kommande TV pucken med sikte på Sveriges U16 landslag. Alla tre sommartränar nu. Det blir mycket styrketräning hos pappa Niclas gym Öfvre Plan, men även en hel del annan träning. Vi fångade dem vid hemmet i Osby för en pratstund.

Tränar med Columbus

Anton är en givet back i Mif Redhawks och blev draftad av NHL laget Columbus Blue Jackets förra året. De ville ha över honom direkt men Anton valde att stanna. – Jag har inte så bråttom. Det är nog bättre om jag stannar i Malmö en säsong till och får lite mer erfarenhet, säger Anton. Jag har skrivit på för ett år till med möjlighet till förlängning. Man vet ju aldrig vad som händer. När du läser detta har Anton redan varit i Ohio på ett träningsläger med laget.

Lång väg kvar

Även om drömmen finns där, så är det lång väg kvar till NHL. Anton är medveten om att det troligen handlar om farmarligan AHL först och främst. – Det går knappt att jämföra spelsystem och nivå där med vad vi är vana vid här. Spelet är mycket mer fysiskt vilket kräver att du måste stå emot och vara beredd på en fight, säger Anton. Så än har han en lång resa kvar. Först skall han hjälpa sitt Malmö att äntligen ta sig tillbaka till Elitserien.

Tar plats i landslaget

Albin flyttade till Linköping där han går på hockeygymnasium och spelar med LHC. I år tar han plats i deras J20 lag trots att han själv inte är mer än 17 år. Dessutom verkar han nu prenumerera på en plats i det svenska J18 landslaget. Trots att det just nu är sommarlov så är det daglig träning som gäller. – Vi tränar två gånger om dagen tre gånger i veckan. Plus då två matcher, så det blir inte så mycket tid över när läxorna är lästa, säger Albin.

Laddar för landskamp

Albin var i maj på ett sk. russincamp. Där samlas landets 40 bästa talanger för träning och uttagning till kommande landslagsuppdrag. Eftersom Albin nu är redo för turnering i Slovakien och kommande för-VM, så får man väl utgå från att han var ett av de russin som plockades. Turneringen heter Memorial of Ivan Hlinka och spelas i Piestany. Därefter väntar World cup i Tyskland.

Lillbrorsan blev längst

Axel må hända vara yngst i brödraskaran, men för närvarande får de två andra titta upp för att se honom i ögonen. Det återstår ett år till i grundskolan innan det bär iväg för Axel. – Alla klubbar har sitt eget hockeygymnasium idag, så jag har inte bestämt vart jag skall gå ännu, säger Axel. Det råder dock ingen tvekan om vad han vill med sitt hockeyliv. I vinter väntar div. 2 spel med Osby IK. Han fick prova på lite förra året, men det är först nu som det blir på allvar.

Två år med TV pucken

Axel spelade med TV punken den gångna säsongen. Han utgår från att det blir en andra gång när det drar ihop sig. Förutom TV pucken så är det via sk. Camps som du uppmärksammas och via uttagningar tar dig vidare till eventuella landslagsuppdrag. I år finns det möjlighet för Axel att kämpa sig till en plats i det svenska J16 laget. Tittar vi på hans äldre bröder så är möjligheterna stora. Axel är back och har ju så att säga redan storleken inne.]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x