Espresso – Din lokala tidning
Image default

Bromans Whiskyköttbullar

Bromans whiskyköttbullar

Johnny Billinger Bromans Whiskyköttbullar Bromans Whiskyköttbullar Skriv ut
Portioner: 6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

650 g finmalen mager fläskfärs

1 liten gul lök

1½ dl ströbröd

2 dl vispgrädde

3-4 tsk

salt och nymalen vitpeppar

5 cl whisky (eller efter förstånd)

smör till stekning.

POTATISPURÉ

1,2 kg potatis

3 dl mjölk

75 g smör

salt och nymalen vitpeppar.

GARNITYR

1 gurka

12 kryddnejlikor.

SÅ HÄR GÖR DU

Skala och hacka löken fint.

Blötlägg ströbrödet i grädde tills det är riktigt uppblött.

Blanda med färs,salt,peppar och whisky.

Forma små köttbullar. Stek köttbullarna i smör på svag värme utan de tar för mycket färg, de ska vara ljusbruna.

Skala potatisen och koka den i osaltat vatten. V

ärm mjölken och smöret och pressa potatisen ner i kastrullen lite i taget. Vispa ihop till ett fluffigt mos och smala av med salt och peppar.

Skär gurkan i ca 6 cm långa bitar. Dela varje bit i 4 stavar kärna ur och skär till båtform.

Späcka varje gurkbit med 2 kryddnejlikor och stek med köttbullarna den sista minuten.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x