INGREDIENSER
600 g färsk sillfilé
50 g löjrom eller annan rom
Kalles Kaviar
1 knippe hackad dill
1 dl mjölk
Grovt rågmjöl
Salt
SÅ HÄR GÖR DU
Lägg en sträng löjrom mitt på halva antalet filéer. Spritsa en sträng kaviar på ömse sidor om löjrommen. Strö över hackad dill. Lägg de övriga filéerna ovanpå och vänd flundrorna i mjölk och därefter lätt saltat rågmjöl.
Stek flundrorna i smör.
Servera med luftigt potatismos, kryddat med en aning muskotnöt.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Att skåla i: Någon form av okryddad snaps. (Ett av Sten Bromans många drastiska uttalanden är ”Fy fan för parfymerat brännvin!”, därav rekommendationen om okryddad snaps). Den här sillen komponerade Sten Broman inför Gastronomiska Akademins 25-årsjubileum i början av 1980-talet. Tyvärr gick Sten ur tiden strax före jubileet, så rätten blev aldrig serverad under festligheterna. Bo Martinsson, Husmanskostens vänner