Espresso – Din lokala tidning
Image default

Bromansill

Bromansill

Johnny Billinger Bromansill Bromansill Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g färsk sillfilé

50 g löjrom eller annan rom

Kalles Kaviar

1 knippe hackad dill

1 dl mjölk

Grovt rågmjöl

Salt

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg en sträng löjrom mitt på halva antalet filéer. Spritsa en sträng kaviar på ömse sidor om löjrommen. Strö över hackad dill. Lägg de övriga filéerna ovanpå och vänd flundrorna i mjölk och därefter lätt saltat rågmjöl.

Stek flundrorna i smör.

Servera med luftigt potatismos, kryddat med en aning muskotnöt.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Att skåla i: Någon form av okryddad snaps. (Ett av Sten Bromans många drastiska uttalanden är ”Fy fan för parfymerat brännvin!”, därav rekommendationen om okryddad snaps). Den här sillen komponerade Sten Broman inför Gastronomiska Akademins 25-årsjubileum i början av 1980-talet. Tyvärr gick Sten ur tiden strax före jubileet, så rätten blev aldrig serverad under festligheterna. Bo Martinsson, Husmanskostens vänner

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x