Espresso – Din lokala tidning

Bröstsim och gubbsjuka i Sibbhult

Titeln kanske känns igen för den som kan sin teaterhistoria. Då vet man kanske också att denna fars är fartfylld och full av förvecklingar och bjuder på många skratt. Den fjärde oktober är det dags för premiär i Sibbhults Folkets Hus för en glädjefylld fars som passar både gammal som ung.  

Nygammalt teatergäng

Linda Gladh och Anton Salvin är initiativtagare till uppsättningen. Tillsammans med Bosse Andersson bildar de gruppen 3iRad. Resten av ensemblen är handplockad. Bland annat medverkar Magnus Haraldsson, känd från Göingerevyn, i en karaktär som ställer till en hel del tokigheter. – Jag har spelat ihop med Linda tidigare, berättar Magnus, och tvekade inte när jag fick frågan om jag ville medverka. Jag tillhör dem som trivs med att spela fars och gillar när det är fartfyllt och kul. Magnus tycker att Linda och Anton samlat ihop ett bra gäng, som det är trivsamt att spela ihop med.  

Stor arbetsglädje

Linda och Anton är båda producenter, regissörer och skådespelare och man kan fråga sig hur det egentligen fungerar. – Vi är rätt så lika i vårt sätt att regissera, menar Anton, men det fungerar ju under förutsättningen att vi inte förekommer i samma scener. Alla i gruppen är otroligt samspelta och lika i sättet de tar regin i sina karaktärer. – Dessutom finns det en fantastisk arbetsglädje i hela ensemblen och alla strävar mot samma mål, poängterar Linda. Vi har även begåvade och engagerade medarbetare i Annette Karlsson, som syr alla kostymer och Kenneth Thureson, som ensam tillverkar all dekor, samt står för ljud och ljus.  

Känd fars

Bröstsim och gubbsjuka är baserad på ett tyskt manus från 1940-talet. Nils Poppe och Stefan & Krister är några som har gjort versioner av farsen. Pjäsen har haft flera olika titlar, allt från ”Hjälten från Öresund” till ”Ta mig, jag är din”. Kortfattat handlar den om unga söta Kickans giftermål med den betydligt äldre grosshandlare Thor Modin. Kickan har tackat ja i tron att grosshandlaren har räddat henne från att drunkna. Publiken får möta dem på bröllopsdagen då den rättmätige hjälten plötsligt dyker upp. Det är med andra ord som bäddat för en massa dråpliga förvecklingar.   Premiären går av stapeln 4/10 kl. 19:00 på Sibbhults Folkets Hus och spelas fredagar och lördagar till och med 19/10. Biljetter kan köpas direkt vid dörren men kan även förbokas genom Kulturhuset Vita Skolan i Broby (vardagar 10-15, 044-775 63 24). Biljettpriset är 220 kr/vuxna och 110 kr/barn upp till 15 år. Fika finns att köpa i pausen.   Text: jessica@alltomgoinge.se]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x