Espresso – Din lokala tidning
Jennie Lindblad mottog priset och är tränare för BK Velos tävlingsgrupp med tjejer

Brottarklubben Velo hyllas för ungdomsinsatser

FÖRENINGAR. Brottarklubben Velo i Hässleholm hyllas för sina insatser som ungdomsförening. Det är Sparbanken Skåne som prisat klubben på Nordöstra Skånes Idrottsgala.

Coronapandemin har ställt det mesta på ända, men i norra Skåne arbetar föreningslivet målmedvetet vidare för att erbjuda aktiviteter för en utvecklande fritid. Sparbanken Skåne lyfter nu fram ungdomsföreningar som gjort det lilla extra. En av dem är Brottarklubben Velo som hyllas för ungdomsinsatser i Hässleholm.

Hyllningsvärda insatser

Det skedde på Nordöstra Skånes Idrottsgala, som i vanliga fall drar fulla hus men som av förklarliga skäl inte arrangeras 2021. Trots det annorlunda år som gått finns ändå många insatser värda att hylla. Därför har utmärkelserna delats ut, men utan galakvällen i Kristianstad.

Årets Ungdomsförening

Sparbanken Skåne står bakom priset Årets Ungdomsförening och har sedan många år ett starkt engagemang i det lokala föreningslivet. Banken sponsrar och stödjer många små och stora föreningar, med en tydlig ambition om att bidra till en positiv samhällsutveckling. BK Velo var tillsammans med Osby Simsällskap och Hässleholms Voltige nominerade till Årets Ungdomsförening. Förstapris i kategorin tog Osby Simsällskap, och Brottarklubben Velo hyllas för sina ungdomsinsatser, som god tvåa.
– I BK Velo ser vi en förening som arbetar långsiktigt, men som också varit mycket aktiv under pandemin. Verksamheten är anpassad så att merparten av de tränande barnen kunnat hålla igång även i denna tuffa tid. Det är verkligen något att lyfta fram, säger Mikael Forsberg, bankchef på Sparbanken Skåne.

Ställt om till utomhusträning

BK Velo har bland annat ställt om till utomhusträning. Något som inte är helt enkelt när det handlar om en kontaktsport som brottning.
– Det gäller att vara kreativ. För att träna på mara och nacksving har vi använt gummiband som vi spänt från trappräcken för att få till den rätta rörelsen. Vi har också haft speciella mattor utomhus för fysövningar, säger Maria Bloom Jivenius, ordförande i BK Velo.

Kö för nya medlemmar

Maria Bloom Jivenius berättar att intresset för brottning är mycket stort och att klubben idag har kö för nya medlemmar.
– Vi har jobbat hårt för att kunna fortsätta verksamheten under pandemin. Hade vi bara haft fler ledare skulle vi kunnat starta ett par nya grupper. Föreningslivet är en fantastisk möjlighet för både tränare och aktiva att vara med i ett sammanhang, säger Maria.
– Tack vare att vi ställt om har våra barn och ungdomar kunnat fortsätta träffa sina tränare och kompisar. Vi har hållit ihop gemenskapen i klubben. Det är det viktigaste just nu.

Vad betyder andrapriset i kategorin Årets ungdomsförening för er?
– Vi är oerhört stolta över det. Alla har verkligen jobbat hårt för att hålla ihop föreningen i denna svåra tid. Vi är hedrade över hyllningen.

Fotnot: BK Velo bildades 1927. Klubben har cirka 50 medlemmar i åldern 7-18 år. Andrapriset som Årets Ungdomsförening innebar förutom ära 10 000 kr till verksamheten. Sparbanken Skåne stödjer det lokala föreningslivet och är även engagerad i Nordöstra Skånes Idrottsgala. 2022 års gala kommer att hållas i Kristianstad Arena.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x