Espresso – Din lokala tidning

BRUNO WOODFIRE PIZZA – pizza gjord med kärlek och omtanke

Bruno´s Pizza är en ”matvagnspizzeria” som sedan mer än ett år har funnits på både offentliga och privata evenemang. Varje vecka möter pizzavagnen upp de lokala pizzaälskarna vid lunchtid på några utvalda platser i Älmhult.

Franco – Kan du berätta hur din affärsidé kom till?

– Innan jag flyttade hit från England arbetade jag på en pizzeria tillsammans med en av de bästa pizzakockarna i landet. Jag arbetade hårt varje dag med passion och uthållighet för att lära mig och behärska konsten att göra en bra surdeg och baka en riktig vedugnspizza. Så i grunden fanns redan affärsidén där. Jag känner till de grundläggande hemligheterna med en bra pizza och älskar traditionell italiensk mat. Jag vet också att pizza är väldigt populärt i Sverige, och bestämde mig således för att göra min passion till ett arbete. I början var det mer som ett försök, men långsamt började fröet växa och kommer kanske att växa ännu mer i framtiden.

– En rolig historia om matvagnen är att jag i början köpte den bara för att transportera ugnen, kylskåp, tältet, bordet och alla nödvändiga saker att laga mat… som en liten släpvagn. Men med tiden och många omvandlingar blev vagnen själva pizzerian. Jag tror att jag kan säga att detta är den minsta pizzerian i landet… 4,5 kvadratmeter.

Vad är hemligheten som gör dina pizzor så annorlunda, goda, smakfulla och speciella?

– Hemligheten handlar i grunden om högkvalitativa ingredienser, passionen och kärleken jag lägger ner på att kombinera ingredienser samt tiden. Tiden är väldigt viktig och helt avgörande!

Väntetiden för att surdegen sakta ska jäsa naturligt till perfekt konsistens är minst 24 timmar och tiden att baka pizzorna i 450 C° i vedugnen i högst 90-120 sekunder!

De enda ingredienserna är italienskt mjöl, vatten och salt. Varje pizza är formad för hand och med kärlek. Vi älskar enkelhet, kvalitet och bra pizza. Det är hemligheten!

Har du någonsin funderat på att expandera ditt företag och ha en fast lokal?

– Ja, absolut! Vi ser fram emot att hitta en fast plats. En plats där man kan uppleva enkelheten och kvaliteten hos en handgjord, traditionell italiensk pizza. Jag vill också poängtera att vi tar cateringuppdrag. Vi kommer till din lokal för att laga mat vid privata tillställningar som bröllop, privata fester, arbetsmöten och konferenser m.m.

Text: jessica@espressoreklam.se

Var och när hittar

vi er?

Älmhult tisdag till fredag kl. 11:30 – 13:00, fredagar också för take away från kl. 17:00 – 19:00

Fasta platser finns vid IKEA Communication (ICOM) och bakom IKEA 2 (den gråa byggnaden nära ST1) men enklast är att följa Bruno´s Pizza dagligen på Instagram, bruno_almhult

eller Facebook, på Bruno Almhult BRUNO@pizzalmhult

Telefon: 0793- 37 27 54

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x