Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 09 20 kl. 23.26.07

Burns supper

Husmanskostens Vänner värnar som bekant om den svenska husmanskosten och då i synnerhet den skånska. Därom har flitiga läsare kunnat se i hundratals recept publicerade i Espresso genom åren. Men nu vill vi också slå ett slag för skotsk husmanskost och detta i samband med ett kommande arrangemang där alla är välkomna att deltaga nämligen en traditionsenlig Burns Supper.

Robert Burns är Skottlands nationalskald, han har bl a skrivit ”Auld Lang Syne” och på 1920-talet gjorde Evert Taube en tolkning av Burns’ ”A red, red rose” – ”Min älskling du är som en ros”.

Vår Burns Supper inleds som traditionen kräver med en soppa, scotch broth, följd av haggis med potatismos och rotmos, ärtor och whiskysås och som pricken över i den klassiska skotska desserten chranachan med grädde, hallon och rostade havrekrisp.

Naturligtvis smakar vi också på rikligt med skotska drycker, som hör en sådan middag till. Vår ciceron under kvällen blir en ”skotte” från ön Ven, tillika grundare och ägare av Hven Distillery, Henric Molin. Det blir en presentation i både ord och bild ackompanjerad av skotsk musik.

Vi vågar utlova en helt fantastisk kväll med kulinariska och skotska förtecken med sakkunnig och intressant presentation. Ett minne för livet!

Arrangemanget äger rum på Broby Gästis torsdagen den 28 september med start kl. 19.00. Anmälan görs senast den 20 september till sunemalm@telia.se eller på 0708 670 826. Varmt välkommen hälsar Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x