Espresso – Din lokala tidning
bandklipp 1

Busigt bandklipp i Broby

Säkerhet, logistik och teknik är några områden som varit i fokus i byggandet av Brobys nya busstation, eller Broby station, som Patric Åberg själv vill kalla platsen. Oavsett så var det en högtidlig invigning med fanfarer, tal och bandklipp både för stationen och för ett spännande smycke i sten. Ett konstverk med koppling till stenindustrin.

Det var många stolta och glada miner när busstationen invigdes. Dagen till ära fick kollektivnämndens ordförande i regionen, Carina Zachau, uppdraget tillsammans med Patric Åberg att inviga stationen. Det gjordes ombord på Skånetrafikens buss som i sakta mak, klippte bandet. Stationen har sex platser med tre busskurer på var sin sida av det generösa utrymmet som nu flyttats bort från det centrala och mer folkrika området. Den nya platsen gör linjerna både snabbare och mer säkra. Här finns också väderskydd och sensorstyrda skjutdörrar.
– Satsningen är viktig för hela Östra Göinge, menar Patric. Stationen är en del i satsningen på projektet med våra superbussar som vi har tillsammans med Skånetrafiken.

Satsningen på kollektivtrafiken i allmänhet och på flaggskeppet linje 545 i synnerhet, har tidigare inneburit investeringar i både Hanaskog och Knislinge. Nu var det Brobys tur att bidra till att korta ner och snabba upp linjen.

bandklipp 2
Konstnär Maja Bakken och Patric Åberg klipper bandet

Utsmyckningen är en del i att göra Broby station mer attraktiv. Det uppdraget gick till Maja Bakken som mottog Östra Göinge kommuns stenstipendium 2020. Med sitt konstverk, ett halssmycke i storformat gjord i sten, ville hon laborera med skala, placering och funktion.

johnny@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x