Espresso – Din lokala tidning
Waxiu Shehu

Butiken med ett extra plus

Studio 234+

NÄRINGSLIV. Vi har tidigare berättat om Waxiu Shehu och hans stora passion för design, sport och framförallt om hans tacksamhet till sin starka mamma därav att han kom på klädmärket STRNG WMN. Mycket har hänt på de två år som har hunnit passera i Waxius liv och företagande sedan vi sågs. För bara några månader sedan öppnade han sin butik Studio 234+ mitt inne i centrala Hässleholm.
– Jag var arbetslös och hade nästan gett upp hoppet om att få arbete. Då fick jag idén att öppna en butik, berättar Waxiu.

Det gick så långt att han inte kunde sova om nätterna och släppa taget om idén.
– Jag hörde av mig till Jacob Karlsson på K-Fastigheter och frågade om han hade någon ledig lokal i centrum och så hade han den här, säger Waxiu med ett skratt.
Waxiu utstrålar positiv energi och har en stark drivkraft som har tagit honom dit han är idag på mycket kort tid. Han berättar att det är mer än en vanlig butik.
– Människor kommer in här och frågar hur jag mår och vi har våra pratstunder och jag tycker att det är jätteroligt med kundrelationer. Butikens namn är också en hyllning till Nigeria då +234 är landsnumret och + står för alla som kommer in i butiken, fortsätter Waxiu.

Mer än en butik
Waxiu visar omkring i sin butik och här har han givetvis sin egendesignade kollektion STRNG WMN som omfattar t-shirts, collegetröjor, mössor, väskor, muggar, underlägg, kuddfodral med mera.
Pandan förekommer som ett signum.
Hur kom du på pandan?
– Det var inte jag utan det var min dotter Fatima som undrade om jag inte kunde göra barnkläder med pandan på, då hon är mycket förtjust i det djuret. I och med att man måste tillverka så pass många varierande storlekar i just barnkläder så fick pandan vara med i vuxenkläderna istället och Fatima är mycket stolt över att ha hjälpt till. Det var ett samarbete med illustratören Emma Zetterberg.


Secondhand alltid rätt
Det finns även Secondhand-kläder här för både män och kvinnor. Plaggen är snyggt upphängda efter färger. Man tror nästan att det är andra kollektioner som han säljer. Waxiu skrattar och säger att allt detta är secondhand, fast det till och med finns oanvända skor och andra saker.
Varför valde du att ha secondhand i din butik?
– Det är en historia som började i barndomen hemma i Nigeria. Vi barn fick alltid gå klädda i kläder som var secondhand. Mamma hade inte hade råd att köpa nya kläder till oss. Sen är det både populärt idag att använda begagnade kläder och framförallt så är det miljövänligt. Slit och släng är ute, nu är man mer medveten och det är jättebra, fortsätter Waxiu.

Konst
I butiken säljer han också lokala kontnärers alster. Just nu finns det vackra motiv från en konstnär från Osby.
– Vi kommer även att vara ombud för kemtvätten här inom kort, och då lämnar och hämtar man det här inne hos oss i butiken.
Till slut Waxiu, vad blir nästa mål?
– Jag vet inte säger han med ett skratt. Jag är alltid redo för nya möjligheter som dyker upp, avslutar Waxiu.

Text & foto: anita@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x