Espresso – Din lokala tidning
haki arbetsmarknadsenheten 2022 04

Byggställningar ger hög och säker byggtakt i Sverige

NÄRINGSLIV. För ett tag sen fick HAKI besök av två Riksdagsledamöter med syftet att se produktionsanläggningen i Sibbhult och diskutera frågor som en sund och säker byggbransch, digitalisering av byggprocesser och framtida kompetensförsörjning.

På plats deltog Ola Johannson ledamot i Civilutskottet för Centerpartiet, som har ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, och Sofia Nilsson, ledamot i Socialutskottet för Centerpartiet och tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen i Östra Göinge.

HAKI har en hög efterfrågan på byggställningar just nu och går på treskift på anläggning i Sibbhult och söker alltid efter motiverad och kompetent personal.
– Idag är många av våra medarbetare specialister och kvalificerade operatörer som styr och servar våra robotar som gör det tunga jobbet. Vi har också ett oerhört givande samarbete med Samhall där vissa moment i produktionen fortfarande kräver manuell hantering, säger Thomas Schüller, vd på HAKI.

Det kommer alltid att behövas byggas, renoveras och underhållas. Det bådar gott för HAKI, Sibbhult och Östra Göinge.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x