Espresso – Din lokala tidning

Cecilia satsar på nytt VM

Förra året deltog Älmhultstjejen Cecilia Jägestedt i OCR-VM. En utmaning som blev väldigt tuff eftersom det var första gången hon tävlade tre dagar på raken. Med den erfarenheten var det med större självförtroende, dags för årets VM i England. Dag ett genomfördes kortversionen av loppet, där Cecilia blev 29:a i världen. Men den stora utmaningen var dagen efter, då 15 km och 100 tuffa hinder skulle genomföras.

Fem timmars kamp

Cecilia berättar att hon började lugnt, vis av erfarenheten från förra året. Fullt fokus på hindren som då bestämmer om du får fortsätta eller bryta loppet. Vid det 96:e hindret tog det slut. Då fick hon klippa av det band som visar att man är med i tävlingen. Men avverkar resterande hinder på vägen mot mål med en fantastisk känsla och stolthet. Även om kroppen efter nästan fem timmars kamp, var dränerad på all tänkbar energi.

Lär sig mycket

VM innehåller även en lagtävling som då genomförs under dag tre. Men både Cecilia och hennes lagkamrater hade skador och trötta kroppar. Så det blev ingen lagtävling detta år för dem.

– Man lär sig så mycket om sig själv under sådana här förutsättningar, berättar Cecilia. Jag har lärt mig att peppa mig själv och motivera mig att prestera långt mer än vad jag trodde var möjligt.

Siktar på nytt VM

VM genomfördes under oktober och det tog några dagar innan Cecilia och hennes lagkamrater fått tillbaka all styrka igen. Nu är de igång igen med sin träning och planer för nästa år.

– Jo, jag har redan tankarna på nästa VM, förklarar Cecilia. Men innan dess så ska jag springa någon form av sylvesterlopp. Även om det inte finns något just där jag är, så får man väl improvisera lite. Jag gillar att springa på nyårsafton. Det blir som att jag prioriterar mig själv en dag som annars är väldigt traditionsbunden.

Detta är OCR

OCR obstacle course racing =hinderbana ofta mellan 5–15 km kuperad terräng med en mängd olika svåra hinder som väggar av trä, armgång, repklättring etc. Ofta i kombination med vatten eller lera.

Ett stort antal tävlingar med både EM och VM arrangeras årligen.

Är du sugen på att testa OCR så kolla in Cecilias blogg

jagestedt.se/blogg/

Till våren sker också träning sker i samarbete med Friskis & svettis i Älmhult.

Detta är Cecilia

Namn: Cecilia Jägestedt

Ålder: 29 år

Bor: Älmhult

Familj: Man och katt

Pluggar: Hälsocoach/PT

Intressen: Träning, naturen, mat, gärna i kombination.

Motiverar mig: Att inspirera andra till att våga utmana sig

Mål i livet: Att om 10 år fortfarande kunna springa hinderbana

Text: johnny@espressomedia.se

Foto: privat

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x