Espresso – Din lokala tidning
Image default

Citronformage

citronformage

Citronfromage

Johnny Billinger Citronformage Citronformage Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 gelatinblad

2 äggvitor

1 dl strösocker

2 äggulor

rivet skal och saft från 1 citron

2 dl vispgrädde

Garnering:

Vispad grädde, rivet citronskal

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget.

Vispa äggulorna och resten av sockret poröst i en annan bunke. Tillsätt hälften av citronskalet.

Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Låt svalna något och rör ner det i ägguleblandningen.Vispa grädden och blanda ner den. Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och rör till en jämn smet.

Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar.

Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde!

ÖVRIGT

Smaklig spis! /Bo Martinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x