Espresso – Din lokala tidning
Image default

Citronsill

Citronsill

Johnny Billinger Citronsill Citronsill Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 förp. urvattnad inläggningssill á 420 g

10 cm purjolök (mittbiten)

Annons
flexbanner avdelare 190x250

1 äggula

1 msk senap

1/2 del rapsolja

1 citron

2 msk socker

5 msk crème fraiche

Malen vitpeppar

Till garnering: dill och strimlor av citron

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj sillfiléerna. Skär dem i 2 cm breda bitar. Ansa purjolöken, skär den i 3 mm stora bitar. Spara lite till garnering.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Blanda äggula och senap. Vispa ned oljan i en tunn stråle till en slät sås. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar. Lägg ner sillen och låt dra 1-2 dygn. Garnera med dill och fina strimlor av citronskal. Servera.

ÖVRIGT

Att skåla i: Citronsnaps eller vodka. Källor: Christer Lingfström, Jesper Aspegren

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x