Espresso – Din lokala tidning
Image default

Cognacsgrav Lax

Cognacsgrav Lax

Johnny Billinger Cognacsgrav Lax Cognacsgrav Lax Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

SÅ HÄR GÖR DU

När laxfiléerna är filéade masseras filéerna med en frikostig mängd cognac. Det gäller att få cognacen att sugas upp av fiskköttet. Det går även att använda gin eller vodka. Men jag föredrar cognac.

När laxfiléerna är cognacsmasserade täcks de med ett tjockt lager utav färsk dill, vars stjälkar man bör bryta sönder innan de läggs på laxen. Detta för att den finaste dillsmaken ska lakas ut under gravningen och dess process. Ovanpå dillen sprids sedan ut ett tjockt lager av en socker-saltblandning i vilken man har blandat in rikligt med gravkrossad men inte malen svartpeppar. Sockersaltblandningen ska bestå av två delar socker och en del salt !

Lägg in laxen i plastpåse och lägg den på ett fat som har höga kanter, eftersom det bildas mycket saft. Vänd på laxen en gång om dagen. Efter ca 3 dygn är laxen färdiggravd och tas ut ur kylen och avnjutes med potatis och en kall öl!

ÖVRIGT

Recept i samarbete med husmanskostens vänner. Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet Testa receptet, kommentera och bifoga bild BO MARTINSSON

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x