Espresso – Din lokala tidning

Con brio på musikresa

På alla hjärtans dag höll musikföreningen Con Brio årsmöte med traditionsenlig musikkonsert med musikskolans duktiga elever. Den 23 mars bjöd föreningen på konsertresa till Helsingborgs konserthus för att lyssna på Sergej Prokofjevs musikaliska berättelse om Peter och vargen.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Helsingborgs symfoniorkester
Den 23 mars for föreningen tillsammans med intresserade föräldrar på konsertresa till Helsingborgs konserthus. Efter behövliga depåstopp och klädavhängning i garderoben påbörjades en guidad tur i konserthuset under ledning av Lena Blomstrand ansvarig för barn och ungdomskonserter i konserthuset och dessutom skolad i Osby kommunala musikskola vilket förstås borgade för mycket hög kvalitet.
Efter lunch var det dags att lyssna på Helsingborgs symfoniorkester när de uppförde Prokofjevs Peter och vargen. Denna gång tillsammans med den animerade filmen som gav bilder åt händelserna. Filmen är regisserad av Susan Templeton och belönades med en Oscar 2008.
Ett stort tack till alla som deltog och ett speciellt tack till alla sponsorer som bidragit så att resan gick att genomföra

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Fakta om Con brio
Vid årsmötet nyligen så höll eleverna en konsert för årsmötesdeltagare, denna kväll var det företrädesvis de lite yngre eleverna som glänste.
Styrelsen efter årsmötet blev ordförande Robert Persson, vice ordförande Åke Berglund, sekreterare Nicklas Fager, kassör Eva Eriksson Ehrenberg, ledamöter Josip Jonic, Anna Sahlin, Ylva Kronblad och elevrepresentant Stella Jonic.
Con brio som förening har till uppgift att stödja den musikaliska verksamheten i Osby kommunala musikskola. Samtliga elever blir anslutna om önskan finns och efter sitt skriftliga medgivande så snart de blivit elever i musikskolan. Styrelsen rekryteras av engagerade föräldrar med stöd av musikpedagogerna. Verksamheten drivs av ideella insatser varpå årsavgiften har det förmånliga priset av noll kronor.

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy