INGREDIENSER
1 st kyckling, eller kycklingfiléer
3 msk smör/margarin
1 ½ tsk salt Vitpeppar
2 mak vetemjöl
10 gula smålökar eller 2 normalstora (delade i bitar)
200 g små hela champinjoner (hela/frysta/fr burk)
150 g rimmat fläsk i tärningar
1 krm timjan
Ett lagerblad
En krossad vitlöksklyfta
Några kvistar persilja
3-4 dl rödvin
SÅ HÄR GÖR DU
Dela kycklingen i portionsbitar.
Bryn kycklingbitarna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en gryta (ej järngryta) och strö över vetemjölet.
Bryn lök, champinjoner och fläsk och lägg allt i grytan.
Lägg i persilja, timjan och lagerblad, och tillsätt rödvinet. Späd ev med lite vatten. • Lägg på locket och låt grytan koka på svag värme tills kycklingbitarna är möra (ca 20-30 min)
Ta bort persiljekvistarna.
Servera med ris eller kokt potatis.
ÖVRIGT
JÖRGEN ÅMVALL HUSMANSKOSTENS VÄNNER