Espresso – Din lokala tidning
Image default

Coq-au-vin på farmors vis

Coq-au-vin på farmors vis

Johnny Billinger Coq-au-vin på farmors vis Coq-au-vin på farmors vis Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 st kyckling, eller kycklingfiléer

3 msk smör/margarin

1 ½ tsk salt Vitpeppar

2 mak vetemjöl

10 gula smålökar eller 2 normalstora (delade i bitar)

200 g små hela champinjoner (hela/frysta/fr burk)

150 g rimmat fläsk i tärningar

1 krm timjan

Ett lagerblad

En krossad vitlöksklyfta

Några kvistar persilja

3-4 dl rödvin

SÅ HÄR GÖR DU

Dela kycklingen i portionsbitar.

Bryn kycklingbitarna runt om och krydda med salt och peppar.

Lägg över köttet i en gryta (ej järngryta) och strö över vetemjölet.

Bryn lök, champinjoner och fläsk och lägg allt i grytan.

Lägg i persilja, timjan och lagerblad, och tillsätt rödvinet. Späd ev med lite vatten. • Lägg på locket och låt grytan koka på svag värme tills kycklingbitarna är möra (ca 20-30 min)

Ta bort persiljekvistarna.

Servera med ris eller kokt potatis.

ÖVRIGT

JÖRGEN ÅMVALL HUSMANSKOSTENS VÄNNER

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x