Espresso – Din lokala tidning
Bildklipp från filmer

Corona skakar om världen… och oss!

KRÖNIKA. Man brukar säga att inget ont som inte har nåt gott med sig. Det trodde nog inte vi när årets alla jobba avbokades på ett par veckor i våras. Vissa jobb flyttades fram till hösten för att därefter avbokas eller flyttas till efter nyår.

Vi skulle ju kört standupkvällar hela sommaren, i Borgholm, i Karlshamn, på Böda camping… vi skulle dragit igång nyårsrevyn. Därav blev intet. Handlingsförlamningen grep oss. Men efterhand kände vi att det måste finnas alternativ. Jessicas älskade kärring Gulli, ”Fatta’ ni?”, hade vi ju filmat lite själva och lagt ut på sociala medier. Men nu fanns det helt plötsligt tid att göra nåt riktigt. Kontakt knöts med Kalle Sahlin och David Gällring som har produktionsbolag baserat i Uppsala. Men då de också drabbats av Coronaminskning av jobb så drog de ner till ”hemorten” och så filmade vi!

Filmer och kasse
Det blev16 avsnitt som visats på sociala medier under sommaren.
Det mest betittade har hittills setts av 55 000 personer och delats 125 gånger! Helt sjukt!
Vi testade då att trycka en kasse, eftersom plastpåsar blivit så dyra, med texten ”Tål att bli packad!”. Den har sålts i 200 exemplar! Också sjukt.

Inget ont som…
Nu planerar vi för mer digitala grejer… det kan bli quiz, det kan bli mer Gulli, det SKA bli Coronaanpassad standup under hösten i annan form än tidigare. Sen är vi redan igång och planerar för nästa års sommarstandup och revy. Det är aldrig fel att vara ute i god tid.
Så ja, inget ont som inte har nåt gott med sig. För oss stämmer det! Hade det varit ett normalt år hade vi inte tänkt utanför boxen och hittat på nya saker utan rullat på i gamla hjulspår.

Corona har verkligen skakat om oss, även på ett positivt sätt.

Jessica och Lars

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy