Espresso – Din lokala tidning
friiskvartetten

Costelloklassiker med Friiskvartetten

The Juliet Letters är ursprungligen ett konceptalbum av Elvis Costello och The Brodsky Quartet, som har tolkats av otaliga artister sedan det släpptes för snart 30 år sedan.

Musiken är en blandning av klassisk musik och något slags poprock. Därför är genren lite svårt att sätta fingret på. Det tycker jag är väldigt kul, för det ger mycket utrymme att utforska musiken på sitt eget sätt, säger Emil Fredberg, som tar sig an verket i samarbete med den Malmöbaserade stråkkvartetten ”Friiskvartetten”. Elvis Costello inspirerades av de tusentals brev som varje år skickas till Verona i Italien adresserade tillden påhittade rollfiguren Julia Capulet i Shakespeares drama ”Romeo och Julia”. I många fall är det väldigt känslofyllda och passionerade brev och de besvaras av den ideella organisationen ”The Juliet Club” som grundades för 50 år sedan.

Söndagen 24 september kommer Friiskvartetten till Osby Församlingshem, i ett arrangemang av Osby konsertförening.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x