Espresso – Din lokala tidning
Image default

Crêpes med karljohanssvamp

Crêpes med karljohanssvamp

Johnny Billinger Crêpes med karljohanssvamp Crêpes med karljohanssvamp Skriv ut
Portioner: 8 st
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 dl vetemjöl

1 dl vispgrädde

2 dl mölk

3 ägg

salt, peppar, smör och olja till stekning

Fyllning:

1 liter karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (ca 350 g)

2 dl vispgrädde

Topping:

1 mozzarella ca 125 g,

0,5 dl finriven parmesan

SÅ HÄR GÖR DU

Vispa ihop mjöl, grädde, Mjölk och 0,5 tsk salt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Stek 8 tunna crêpes av smeten, ca 0,5 dl smet per styck i en stekpanna.

Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs dem i en stekpanna tills all  vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk olja ochstek tills svampen fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Häll på grädden och låt koka ihop ca 2 min.

Sätt ugnen på 200 C.

Riv mozzarellan grovt. Blanda med parmesanen.

Bred en klick svampfyllning på varje crepe. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.

Strö över ostblandningen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.

ÖVRIGT

Crêpes med karljohanssvamp  

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x