Espresso – Din lokala tidning

Dags att drömma om vår och sommar!

J

Jag satt och tittade på mina många bilder från trädgårdar och parker och hittade lite intressanta tips på hur man gjort roliga och vackra arrangemang och installationer i trädgården. 

1. Sissinghurst i England med ett ymnighetskärl planterat med kryptimjan. Enkelt att åstadkomma. Svårast är väl att hitta rätt kärl.

2. Denna bild är också från Sissinghurst med en fåtölj med sits skapad av jord och krypkotula. Inte skön att sitta i och i detta fallet inte heller tillåtet.

3. Ett hål i häcken kan man åstadkomma genom att sno ett av barnbarnens cykelhjul. Det skapar spänning när man får ett titthål in i en trädgård. Placerar man en spegel på insidan blir det en helt ny upplevelse.

4. Genom att använda murar som skydd, i detta fall en gammal ladugårdsruin, åstadkommer man ett fantastiskt mikroklimat där man tar vara på solens strålar och murarnas förmåga att lagra värme.

5. Detta gamla trädet med vacker grov bark och klättrande lerfigurer hittade jag i Lotties Trädgård vid Ängelholm. Gör gärna ett besök där i sommar. 

6. Soffan hittade jag i en liten by i Toscana. Här har stadsträdgårdsmästaren roat sig med att klippa fram en möbel i en gammal risig kinesisk en.  Den tål dock inte att sitta i!

7. Att inte se allt på en gång är alltid spännande. Skapa gärna sådana här ”Alice i underlandet-upplevelser” i din trädgård. Bild från trädgård utanför Ugglarp i Skåne.

Hoppas att ni blivit inspirerade till nya grepp i trädgården till våren!

Hälsningar Jankov och katten Sia!

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy