Espresso – Din lokala tidning
298534842 3194689187451936 2057302446220353369 n

Dags för årets fotbollsfest


Den 20 augusti är det Fotbollens Dag på Osby IP.
IFK Osbys årligen återkommande arrangemang är både en festlig dag för föreningens medlemmar och för alla som är nyfikna på fotboll.
– Från föreningens sida vill vi gärna att alla går man ur huse och kommer dit, säger Ulf Persson, kansliansvarig.


Hela dagen blir det matcher på planerna vid Idrottsplatsen.
– På A-planen spelar Herrarna mot Hästveda klockan 13 och Damerna möter Ängelholm klockan 15.45. Det blir även ungdomsmatcher både på konstgräset och vår nyanlagda femmannaplan från klockan tio till ungefär klockan fyra. Och så fotbollsskolan förstås – våra yngsta som är mellan fem och sju år. De spelar matcher mellan klockan tio och klockan tolv, säger Ulf Persson.

Mät din skotthastighet
Utöver matcherna har föreningen laddat med en hel del att roa sig med kring planerna.
– Vi tar fram hoppborgen och skottkameran, där man kan skjuta mot ett mål och få hastigheten på skottet mätt. Kiosken håller öppet med korv, hamburgare, kladdkaka och annat gott hela dagen. Vi reser stora tältet så man kan hålla sig torr om det skulle bli regn. Osbyföretaget Autovision kommer att vara på plats och visa upp fordon, säger Ulf.

298171385 840179920303427 8961665452312150404 n
På fotbollens dag spelas matcher med både barn och seniorer. Ett bra sätt att visa upp föreningens bredd.

En dag med historia
Fotbollens dag är ett lokalt initiativ som klubben har arrangerat sedan många år.
– Vi är nog nära ett 25-årsjubileum. Det är en dag som är viktig för att visa på bredden i föreningen. Anhöriga som kommer och tittar på sitt barnbarn får se hur mycket aktivitet vi har. Att de yngsta i fotbollsskolan spelar match samtidigt som herrseniorerna innebär också att alla i föreningen möts på ett sätt som sällan sker annars.
Hur mår fotbollen i Osby idag?
–Bra! Som utomhussport var vi ganska förskonade under pandemin, och när all aktivitet stänges ned var det främst under vinterhalvåret. säger Björn Olsson.
– Jag tror att lagidrott och föreningsliv är viktigare än någonsin nu, både för ungdomar som behöver röra på sig och för föräldrar som genom engagemang får del i ett socialt sammanhang.

Text: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x