Espresso – Din lokala tidning

Dags för den tredje generationen

Christofer ”Poffe” Aronsson är uppfödd i en målarsläkt där både farfar och pappa vigt sitt yrkesliv till måleriet. Nu är det dags för honom själv att axla ansvaret som egen företagare.

–Tyvärr fick butiken läggas ner som en följd av att min pappa blev sjuk och ville trappa ner. Men måleriet lever kvar och ska utvecklas, menar Poffe. Pappa Kenneth Aronsson har drivit måleri och butik i 45 år. Så jag har fått bästa tänkbara utbildning.

En nystart

Poffe som fyller 30 år i sommar, har redan en lång erfarenhet inom måleri. För fyra år sen mottog han gesällbrevet. Ett bevis på både arbetsskicklighet och erfarenhet. Då var Aronssons måleri inne i en expansiv fas med ett tiotal målare.

–Nu kör vi en ”nystart”, förklarar Poffe. Flera har undrat om måleriet också skulle läggas ner, men så är det alltså inte. Vi fortsätter och har mycket spännande på gång.

Fokus på fönster

Precis som övriga hantverk så har målaryrket utvecklats och erbjuder så mycket mer idag.

–Ja utvecklingen har gjort att vi har ett bredare erbjudande idag. Vår investering i ny teknik är en av orsakerna till att vi klarar stora jobb som exempelvis vattentorn. Vi erbjuder dessutom ett komplett fönsterkoncept där vi både renoverar bågarna och byter glaset, förklarar Poffe. Det renoveras bågar för fullt över hela landet från år 1890 – 1930 som har ett fantastiskt virke även idag.

Ser bara framåt

Det byggs och renoveras som aldrig förr. Det innebär att marknaden växer även för målare.

–Ja ROT-jobbet är fortfarande en stor del av verksamheten, menar Poffe. Även om det inte är lika förmånligt idag så har inte intresset minskat så mycket för min del. Plus då att byggnationen växer och förväntas växa än mer. Bostadsbyggandet är viktigt för oss då det innebär långa perioder med inomhusmålning. Beroende på väder så kan vi vara utomhus fram till oktober, sen gäller det att vi bokat upp för vintern.

Målar torn

Ett större och omtalat jobb var målningen av Osbys vattentorn. Det blev en offentlig debatt angående bygglov och färgval.

– För min del så gav det ju lite reklam. Ett led i detta innebär nu att vi även ska måla vattentornet i Knislinge. Ett kul och lite annorlunda jobb. Precis som i Osby så handlar det om underhåll mer än det visuella intrycket. Målaryrket är mer omväxlande än vad många tror, avslutar Poffe.

FAKTA

Verkstad/besöksadress:

S. Portgatan 27

Tillhandahåller

Erbjuder Flügger färg. Leverans dagen efter beställning.

Allt inom måleri

 Interiör/exteriör professionell ytbehandling

• Fasadmålning

• Sprutmålning

• Fönsterrenovering & glasning

• Tapetsering

• Våtrumsmålare

Denna text är ett sponsrat innehåll.

Text och bild: johnny@alltomosby.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x