Espresso – Din lokala tidning
outlet 2

Dags för Osby Outlet

LOKAL HANDEL. Osby Outlet är en tradition med närmare 20 år på nacken. Lördagen den 27 april öser företagarna ur sina restlager och har laddat med röda prislappar. Utöver prisfesten så bjuder även dagen på möjligheten att handla varor som inte annars erbjuds i Osby. Outleten har idag växt till att innefatta många av ortens butiker, men kärnan är fortarande stora företag med tillverkning och lager i Osby. Ett av dem är inredningsgrossisten Olsson
& Jensen, som ser fram emot årets Outlet.

För de flesta är varumärket Olsson & Jensen en doldis. Det är kanske inget man ser till vardags. Men i branschen är de välkända. Olsson & Jensen är en grossist som säljer både vintage och unika utvalda produkter för inredning. Vackra ting som sticker ut. 

– Vi älskar att mixa gamla fina vintage-möbler med det nya, berättar Catarina Albinsson som tillsammans med Therese Suwe, är kompanjoner i företaget som de tog över för drygt tre år sen.

outlet 3

Ursprunget i Osby

Företaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och lager i Osby. Olsson & Jensen startades i Osby 2006 med målet att skapa produkter som är unika och noga utvalda för att med detaljer skapa karaktär och personlig känsla att längta hem till.

– Vi är ett svenskt inredningsföretag som säljer vintagemöbler och inredning till butiker i hela Sverige och flertalet länder, berättar Catarina. Ursprunget ligger i Osby där vi då också har vårt lager.

Kommer från IKEA

Therese och Catarina är kompanjoner och köpte Olsson & Jensen av Eva Jensen för 3 år sedan. 

– Vi har tidigare jobbat tillsammans på IKEA, fortsätter Catarina. En bra arbetsplats för utveckling och lärande. Idag lever vi vår dröm! Att våga, ha modet att säga upp sig och köpa ett bolag i de rådande tiderna. Ångrar inte en sekund och det är med stor glädje vi har tagit över detta fina varumärke som vi tillsammans med vår personal, utvecklar och bygger vidare på. Vi gör och vi lär varje dag, tillsammans.

Längtar till Osby Outlet

Tjejerna börjar få lite rutin på outlethelgen i Osby.

– Ja vi alla längtar till detta event. En dag för att fynda, möta människor och äta grillad korv. Prata med kunder är viktigt. Vi har nog lika kul som alla besökare. Det har varit en tid nu med förberedelser. Det kommer mycket folk och allt ska funka. Syftet är, som hos så många andra, att rensa på hyllorna. Här kommer vi att sälja ut skyltex, mässgods, varuprover och utgående sortiment. Vi har även produkter med skönhetsfel som vi gallrat ut. Det kommer att bli ett häftigt sortiment och väl värt ett besök hos oss, avslutar Catarina.

outlet 4

Räknar med tiotusen besökare

Jimmy Ekborg, centrumutvecklare i Osby ser också fram emot Outleten den 27 april.

– Det är en dag som lockar massor av besökare till Osby, det är svårt att räkna in alla eftersom företagen är ganska utspridda, men det har gjorts mätningar som visar att det brukar vara ungefär tiotusen besökare varje år. Många har redan hört av sig både från Göteborg och andra platser, så vi hoppas såklart att vi slår publikrekord i år, säger Jimmy.

Kärnan i Outleten består av 11 företag, men räknar man in alla butiker som håller extraöppet med outleterbjudande kan man konstatera att utbudet är brett.

– Bland de långväga besökarna kan man väl tänka sig att det är saker som dörrar och fönster eller utemöbler som lockar, men väl på plats finns det så mycket mer. Det känns kul att kunna visa upp att en mindre ort som Osby faktiskt har fem klädbutiker i centrum – här kan man ekipera en hel familj, konstaterar Jimmy

Text: Johnny@espressomedia.se

Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x