Espresso – Din lokala tidning
Gubbajänget som vandrar

De har vandrat i fem år

FRITID. Gubbavandringen, även kallat “Antikrundan”, är ett fenomen i Osby som precis nu i dagarna firat 5-årsjubileum. Säkert är det så att många sett oss på gator och vägar runt om i Osby som undrar vad detta är? Inte allt för sällan stoppar vi upp trafiken när 15-20 man kommer klivande.

Jan Helgesson är den som kommit på idén till detta fenomen. Femårsjubiléet firades med att vandra på Hallandsås, och lite grillad korv och fika i undertecknads fritidshus på Bjäre. Bara att rikta ett stort tack till Janne för denna briljanta idé. Det är ett mycket trevligt gäng som träffas tisdagar och fredagar kl 08.00 nere vid Börjes Konditori. Vi är gamla skolkamrater, arbetskamrater och många kompisar som träffas i denna enkla form. Det blir diskussioner om allsköns ting, från motorcyklar/mopeder till lokal såväl som internationell politik, högt och lågt. Gruppen bidrar med ett otroligt stort socialt möte, många diskussioner och underfundiga tankar på vandringen. Missar man någon vandring så är saknaden av gemenskapen stor.

Över stock och sten
Sällskapet går i hyfsat rask takt över stock och sten i naturen runt Osby. Vi har 7-8 olika rundor och sträckan vi går är mellan 9 – 12 km. Eller så kan vi åka iväg som vid jubiléet på Hallandsås. Det är inte utan att man får puls och svetten kommer i uppförsbackarna. Typ Kalhultabackarna.
Efteråt fikar vi på Börjes Konditori.

Alla välkomna
Alla som vill vara med och är lediga (man behöver inte vara pensionär) tisdagar och fredagar mellan kl 8 -11-tiden är välkomna. Det är bara att infinna sig strax innan kl. 8 vid Börjes. Det kan verkligen varmt rekommenderas, inga förpliktelser, det är bara att dyka upp.
Till och från deltar även kvinnor, inte lika ofta och inte särskilt många. Men vi vill poängtera att kvinnor självklart också är välkomna i gruppen.

Känn Dig välkommen till gänget!

Text: Göran Dahlquist

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy