Espresso – Din lokala tidning
riksteaterföreningen i östra göinge

Delaktighet och underhållning när Riksteaterföreningen i Östra Göinge träffar publiken

Riksteaterföreningen i Östra Göinge besöker bygdegårdar och äldreboenden

KULTUR/FÖRENINGSLIV. Från visor till julstuga, teater och sång. När Riksteaterföreningen Östra Göinge under hösten och våren gör en satsning på att underhålla på bygdegårdar och äldreboenden är det med allas deltagande i fokus.

– Det blir fem tillfällen i höst och ungefär lika många i vår, säger Petra Lindbom som är en av initiativtagarna till projektet.

– Vi såg att det gick att söka pengar från Postkodsstiftelsen, och jag satte ihop en ansökan som blev beviljad, berättar hon.

Pengarna kommer från Svenska Postkodsstiftelsens projekt Grannskapsinitiativet som ska stärka gemenskap och skapa nya möten på det lokala planet.

FÖRENINGEN PÅ SCENEN

För att göra det mesta möjliga av bidragssumman på 50 000 kronor bestämde sig Riksteaterföreningen, som i första hand är en arrangörsförening, att själva sätta ihop ett antal programpunkter där medlemmarna själva medverkar.

– Om man lägger allt på att köpa in ett program så försvinner pengarna fort, och vi är flera stycken i föreningen som själva är professionella utövare inom teater och musik, säger Petra.

DELAKTIG PUBLIK

Målgruppen är en äldre publik, men alla som vill komma är välkomna.

– Vi kommer att förlägga ungefär hälften av programpunkterna på äldreboenden och hälften på bygdegårdar, berättar Petra.

När denna tidning når sina läsare har den första programpunkten redan ägt rum. Lena Pearson, som har skrivit föreställningen Nällor och Björkblommor som spelades på Solglimman i Glimåkra, återkommer dock flera gånger i programmet.

– Jag och sångerskan Ingela Nilsson presenterar en del lokala människor från seklet. Vi sjunger och berättar och galnar oss lite på dialekt. En målsättning är att få publiken delaktig i programpunkterna, bland annat genom sång, men också genom att ta med till exempel gamla föremål som många kan ha en relation till. Vi vill att alla ska komma igång och minnas och berätta, säger Lena.

VARDAGSEVENEMANG

Evenemangen kommer att äga rum på vardagar under eftermiddagen.

– För den äldre publiken är det en bra tid och vi hoppas att många kan och vill dyka upp. Det blir allt från teater till lokala rim och ramsor och julstuga, inför våren kommer vi att presentera nya programpunkter, säger Petra Lindbom.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x