Espresso – Din lokala tidning
record store

Den 22 april …

… det är ett datum som alla vinyl-entusiaster bör lägga på minnet. Då firas Record Store Day, som uppmärksammar de fristående skivaffärerna i flera länder – bland annat i Sverige. Det är inte alla städer förunnat att fortfarande ha sin egen skivbutik, men i Hässleholm kan man fortfarande bläddra bland backarna på Skivlagret. Butiken har drivits av Lasse Önnerby sedan 1990, och få av oss har nog missat att LP-skivan har fått ett rejält uppsving de senaste åren.

– Jag tror att det handlar om upplevelsen. Att uppleva är utan tvekan 2000-talets stora grej. Att lyssna på strömmad musik gör mig själv stressad. Vill knappt lyssna färdigt på låtarna. Med LP-konvolutet i hand, med bakgrundstexterna och den suveräna ljudkvaliten växer upplevelsen. Helt enkelt en fysisk upplevelse, sade Lasse Önnerby till Espressos reporter Lasse Lindell när tidningen besökte honom för ett reportage 2020.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x