Espresso – Din lokala tidning
börjes

Den stolta bagaren

ANNONS.Han är Calle med kunderna sen 37 år då Börje Kristensson bad dotter Gunilla och Calle att ta över Börjes i Osby. Idag känner han sig både stolt och färdig att lämna över verksamheten.

Börjes Konditori har förvaltats under alla år utifrån de riktlinjer som alltid varit konditoriets eget recept. All renovering har gjorts i syfte att behålla ursprunget. Något som uppskattats av kunder. Lokala som tillresta. Hur fortsättningen ska förvaltas kommer Börjes nya ägare att ansvara för. Calle kommer att finnas kvar som bagare vid behov framöver.

ALLT HAR SIN TID

Att lämna över Börjes i andra händer har funnits med i många år. Mer konkret blev det när pandemin spred sig. Men precis som tidigare så anpassar man sig inför nya förutsättningar och så blev det även denna gång. Men tiden har sin gång och allt har sin tid. Så även för Calle.

– Att ägna mer tid med min son Peter, ta sovmornar och resa är sådant man inte alltid haft möjlighet till. Men det vill jag göra mer framöver.

ANDRA SIDAN DISKEN

Under 37 år i mjöldamm bakom disken, så ser Calle fram emot att vara på andra sidan.

– Det man kommer sakna mest är alla stamkunder som man lärt känna under alla år. De kommer frekvent hit tillsammans för att fika. Det hade ju varit kul att göra dem sällskap på andra sidan disken för en gång skull. Det andra jag kommer att sakna är alla de som har minnen från Börjes och passar på att besöka oss när de är i närheten. Hur de skiner upp när de upptäcker att tiden nästan stått still sen sist.

PERSONALEN BETYTT MYCKET

När Calle minns tillbaka så återkommer han ständigt till personalen. Många har kommit och gått under men det gemensamma är att alla betytt så mycket för både verksamheten och för Calle själv.

– Ja det har varit helt avgörande. Även om jag är med på ett hörn framöver så är det just den delen som jag kommer att sakna mest.

ANNE-CHARLOTTE TAR ÖVER

Ny ägare av Börjes är Anne-Charlotte. Hon har tidigare jobbat här under många år och är nu sen 3 år tillbaka i personalen. Överlämnandet sker officiellt inom kort även om Calle finns med ett tag framöver som bagare.

– Ja det känns ju bra att det blir kontinuitet i konditoriet. Nya ägare ska ju självklart få sätta sin prägel på verksamheten. Samtidigt ligger det mycket värde i konceptet som en ny ägare får med sig.

BJUDER PÅ KAFFE OCH KANELBULLE

Nu vill Calle bjuda alla sina kunder och stammisar på en avskedsfika. Så under två dagar mellan 13-15 är de som önskar välkomna in på en fika.

– Ja jag hoppas det kommer några, säger Calle. Jag kommer ju inte att försvinna men det kommer att kännas bra med ett avslut, för att kunna inleda med allt det nya jag ser framför mig. Jag lämnar Börjes mycket stolt över vad jag gjort.

TEXT: JOHNNY@ESPRESSOMEDIASE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x