Espresso – Din lokala tidning
Kanintaxen Betty

Dessa sjukdomar

HUNDTANKAR. Något fruktansvärt har hänt och jag visste att det skulle hända så småningom! Vi var ute och promenerade med matte och sprang och busade med varandra. Jag försökte naturligtvis visa Majvor att jag är äldst och jag måste få bestämma, så jag hoppade på henne och bet lite i halsen. Plötsligt kom hon i full fart och sprang rätt på mig! Jag svär på att det var avsiktligt men matte klemar och säger att hon inte kunde hjälpa det. Jag skrek till och blev halt och matte fick bära mig hem.

Alltså, att få en smäll av Majvor är som om en människa skulle springa ihop med en älg! Hon är ju tjock och tung, jag har hört matte säga att hon väger 20 kg! Det är inte för intet som dom liknar henne vid en betongsugga och kallar henne för “Suggabugga”!
Matte och Frida kollade mitt ben och konstaterade att det inte var akut.
– Om du hade fått en sån smäll hade du med haltat, sa Frida till matte.
– Hon ömmar inte när jag undersöker hennes ben, vi avvaktar lite med veterinären, sa Frida.
Jag var lite ynklig första dagen men sedan lärde jag mig snabbt att hoppa på tre ben, jo jag stödde lite på mitt onda bakben oxå.
– Nu får Majvor bo hos oss lite, sa Frida, så får Betty ha lite vila.

Knubbe ( Fridas halvdöda mops) fick bo hos oss i stället. Han är skittråkig! Vill bara äta och sova och skäller på tv:n hela tiden. Dessutom läcker fanskapet, han både skäller och fiser när han är upphetsad. Nåja, han är i alla fall snäll men det är ju ingen Larry direkt.
Nu har han varit här 5 dagar och mitt ben är mycket bättre. Matte längtar efter Majvor och det gör jag oxå för att bo med Knubbe känns lite som att bo med en senil gubbe.

I övrigt är det en konstig tid här hemma, Matte pratar mycket om social distansering, det betyder att vi ska hålla oss hemma och gosa med varandra. Matte planerar julpyntet och husse vaktar sofforna.
Matte sover ju inte så bra sedan ett längre tag till baka så det händer att hon far upp mitt i natten och viftar med armarna för att “väcka” dem. Varken jag eller Knubbe orkar bry oss men häromnatten tyckte vi att hon gick för långt när hon började vika tvätt kl. 03:15. Hon sa till husse att det tar lite tid innan tabletterna verkar så då måste hon hålla sig uppe innan hon lägger sig och sover några timmar igen.
Husse är ungefär lika intresserad som vi andra så han sover likt Törnrosa, ända tills han vaknar av en förtrollad kyss av Majvor eller mig.

Betty (och Susanne)

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy