Espresso – Din lokala tidning
lokalt,lokala livet

Det lokala livet

LEDARE. När vi byter bostad så gör över 80% det lokalt. Samma sak när vi byter jobb. Vi byter till en annan lokal arbetsgivare. Vår barn går i lokala skolor, vi engagerar oss i lokala föreningar och vi handlar vår mjölk i den lokala butiken. Okej vi åker bort ibland och upplever annat men i princip så handlar våra liv om det som sker här på plats.

Så när vi planerade denna tidning för många år sen, så valde vi bort allt som inte tillför något för det liv vi lever här. Vi ville göra en tidning som var relevant för alla dem som fick den i brevlådan. Allt det som är viktigt och betyder något. Allt annat kan man hitta på en mängd olika ställen. Men Espresso ska enbart fokusera på livet och fördelarna med att bo i Hässleholm, Östra Göinge och Osby.

Att jaga politiker och företagare må vara viktigt men för oss är föreningslivet som skapar goda samhällsmedborgare viktigare. Börssidor, serier och väder kan vara någras favoritsidor men vi vill hellre fylla våra sidor med att hylla förebilder och goda engagemang. Lyfta insatser i syfte att inspirera fler att göra något som påverkar oss på ett bra sätt.

Allt vi gör är dessutom gratis. Både papperstidningen som SKA landa i alla fasta hushålls brevlådor -och vår digitala upplaga. Vår APP är öppen och gratis för alla. Vi lägger dessutom ut vår tidning på ett 20 tal platser – om ifall du trots allt skulle lyckas missa ett nummer.

På vår hemsida espressomedia.se hittar du dessutom vår lunchguide. Varje dag kan du se vad ca 45 lokala restauranger erbjuder som dagens rätt. På samma sida har vi samlat ihop allt vad som händer och sker varje dag i Hässleholm, Östra Göinge och Osby. Alla evenemang i tre kommuner på ett ställe. Missa inte Göinges bästa sida. En egen plats för allt som är värt att se och uppleva i vår del av världen. Slutligen Husmanskostens vänners receptarkiv med en mängd lokala läckerheter med beskrivning på ingredienser och tilllagning.

Så hur kan allt detta vara gratis för alla? Jo för att tidningen också innehåller annonser från lokala företag, som håller tummarna för att våra läsare väljer våra lokala alternativ. Då har de råd att annonsera och vi får råd att producera en gratis tidning. När företagen växer, så behöver de anställa fler. Det ger våra kommuner mer skattepengar. Pengar som bygger vår välfärd, skolor, simhallar mm. Så allt hänger ihop, så länge pengarna till stor del stannar kvar lokalt.

Vi, Espresso, är en del av det lokala flödet. Vi gör dessutom allt vi kan för att öka det lokala flödet. Att skriva om alla nödvändiga besparingar är viktigt. Men att göra något åt det – är viktigare.

JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x