Espresso – Din lokala tidning
vittsjö gik

Det närmar sig allsvensk avspark för Vittsjö GIK. Laget är på plats och nyligen presenterat.

Vittsjö GIK har sen förra året gått igenom en del förändringar. Flera spelare har lämnat av olika orsaker. Nya tjejer har anslutit och ska nu, tillsammans med Thomas Mårtensson och huvudtränare Jonas Axeldal skapa något nytt. Nytt blir det också för publiken som ska lära känna nya profiler. Kanske också att förväntningarna nu i början får hållas på en rimlig nivå.

– Ja mycket är nytt, instämmer Jonas Axeldal. Spelare, tränare och hur vi ska formera laget. Jonas har en diger karriär med i bagaget men det är första gången han axlar ansvaret som huvudtränare för ett allsvenskt damlag.
Många tongivande spelare har lämnat men enligt Jonas har det anslutit flera nya som säkert kommer att växa in i truppen och i våra hjärtan.

jonas
Jonas Axeldal – Tränare Vittsjö GIK

– Kvaliteten är bra på det lag vi har idag, menar Jonas. Det är, jämfört med de flesta andra lag i allsvenskan, en liten trupp. Det gör det lite riskabelt med tanke på avstängningar, skador etc. Men det är de förutsättningar Vittsjö GIK alltid haft, så det är inget nytt. Om vi ska vara realistiska så handlar det om att se framåt och att Vittsjö fortsatt ska vara ett allsvenskt lag på övre halvan. Samtidigt så kommer vi att få korrigera förväntningarna efter hand. Just nu vet vi att vi har ett bra lag och stämningen är på topp. Sen får vi se hur långt det räcker.
Utan att gå in på tekniska termer så står det klart att Jonas har valt ett annat spelsystem.

– Det är ett bra läge just nu att göra en del förändringar. Idag jobbar vi med gruppdynamiken vilket innebär att även de ”gamla” spelarna också får lära nytt. Så det kommer att ta tid. Allt annat vore att sätta för mycket förväntningar på laget nu i början.
Nu hoppas vi även på stöttningen från läktaren. Jag vet ju att publiken alltid gett laget ett fantastiskt stöd och support, avslutar Jonas.

Kommer vi få se ett nytt Vittsjö GIK 2024?

Delvis, beskriver Jimmie Andersson, ny klubbchef för Vittsjö GIK. Mycket är nytt. Ny huvudtränare, 7 nya spelare, ny lagledare och naprapat/fystränare samt ny klubbchef och ungdomsansvarig. Men mycket är sig likt. Thomas Mårtensson gör sin 14:e säsong som tränare, Lisa Klinga sin 10:e säsong och kapten Sandra Lynn sin 15:e säsong i VGIK! En blandning mellan tradition, kontinuitet och ny energi är ett vinnande koncept.

jimmie
Jimmie Andersson – Klubbchef för Vittsjö GIK

Vittsjö GIK ska fortfarande symbolisera Själ, Hjärta och Tradition! Vilket ni kommer få se på planen och utanför planen med alla eldsjälar som lägger ner ovärderlig tid i klubben. Samt alla supportrar som stöttar i vått och torrt med en kärlek och värme som är helt fantastisk!

Vittsjö GIKs mål under 2024 är ett höjt publiksnitt i Damallsvenskan, fler medlemmar i föreningen och fler barn och ungdomar som är aktiva i föreningens fotbollslag, friidrottsverksamhet och gymnastik. Bli en del av Vittsjöfamiljen!

Till sist ser vi framemot en underhållande Damallsvenska under året. Vi ses på Vittsjö Idrottspark!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x