Espresso – Din lokala tidning

Det svåra valet

Om några veckor så ska de flesta av oss ta ställning. I valet till riksdagen så handlar det mycket om känsla och tradition. Lokalt där vi bor så blir det svårare. Alla partier och politiker delar vardagen med oss väljare. Vi delar problem och har ungefär samma mål. Så hur ska man då välja? Dessutom så är man i många fall även bekant, släkt eller granne med dem som står på valsedlarna. Om alla partier nu vill ha fler jobb, ökad trygghet och skruva till barn- och äldreomsorg – vad skiljer? När valet sen är över så ska vi ju ändå göra allt tillsammans. Det vi väljer är kanske mer hur de olika partierna prioriterar vägval.

Så hur ska man tänka? Lokalt så är partierna mer benägna att skapa bred majoritet genom att slå ihop partier – betydligt mer frikostigt än på riksnivå. Men det gör valet svårare. Risken är att allt fler inte ser någon mening i att ta ställning när valresultatet kan förändra formationerna inför kommande fyra år. Kanske är politikernas stora utmaning att få alla röstberättigade att just ta ställning. Att engagera sig i samhället. Bry sig om, oavsett vem som får makten. Utmaningen ligger kanske mer i att skapa engagemang och delaktighet.

I detta nummer tänkte vi försöka göra det enklare för er att ta ställning. Det svåra valet handlar inte enbart om vilket parti man ska rösta på. Valet för många är om de ska rösta eller inte. Vi är, till skillnad från de flesta andra tidningar, politiskt oberoende och hejar på alla partier och politiker. Vi vill bidra till ett större samhällsengagemang. Förhoppningsvis kan vi få en eller annan att välja rösta. I denna tidning har vi låtit samtliga partier komma till tals med respektive prioriteringar.

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x