Espresso – Din lokala tidning

Det var mina dyraste sekunder någonsin

Bygglov skulle spela in ett program med en familj i Sibbhult och projektteamet frågade Anna på Växtmästaren om företaget kunde hjälpa till med att smycka den nya uteplatsen till programmet som nyss gick på TV 4. Det skulle röra sig om en del stora krukor som skulle planteras med vackra sommarblommor och visas i slutet av programmet. Anna tyckte att det var ett spännande uppdrag och såg fram emot att visa vårt företags kvalitéer.

Det var i slutet av maj månad som programmet spelades in.  Förutsättningarna för vår medverkan var att vi skulle sponsra med allt materialet och jobbet. När dagen var inne plockade Anna fram grejorna, som skulle med, packade in i företagsbilen och körde till Sibbhult. Solen sken och det såg ut att bli en riktigt vacker dag. Det tog några timmars förarbete innan inspelningen kom igång och Anna hade sin firmatröja på sig med vår logga på ryggen och tänkte att nu kommer det att synas i TV. Allt förlöpte som tänkt och det filmades under lång tid när Anna planterade. Så spänningen var olidligt stor i familjen och bland de anställda när programmet skulle visas i veckan. Alla satt bänkade framför TV-n.   Under 1,5 sekunder visades Annas rygg och hennes händer som rättade till jorden i en kruka. Jag blinkade tyvärr just i det ögonblicket så jag missade allt. Anna kommenterade med: -Det var mina dyraste sekunder någonsin!!  Jag hann se loggan och mitt ostyriga hår!! TV-reklam är dyrt men det blev en kul och intressant upplevelse i alla fall.

Tilläggas kan att Anna är nöjd med att hon fått väldigt många trevliga kommentarer på Facebook och andra sociala medier.

Trädgården ligger i ide just nu så det enda Du behöver tänka på är att känsliga växter ska skyddas mot den skarpa vårvintersolen. Det är fjärilsbuskarna, rosorna och känsliga vintergröna växter som bör täckas med en vit vinterväv eller rejält med granris. Inomhus börjar det bli dags att plantera om krukväxterna och så de första fröerna.

Årets frösortiment innehåller som vanligt en hel del nyheter och det är alltid kul att prova något nytt. Paprika och chili ska sås så tidigt som möjligt eftersom de är tröga i starten. De tar ibland mer än tre veckor att gro. Man ska använda så-jord som finns både som Kravmärkt och som vanlig. Man kan också så i jiffypots i form av torvkrukor eller briketter som man ska lägga i blöt, varvid de sväller upp och blir färdiga för sådd. Ett eller två frön per kruka är lagom. Kolla alltid grobarheten på fröpåsen. Hög grobarhet betyder ett frö per brikett.

Vill Du vara säker på att lyckas ska Du köpa ett stabilt och kraftigt miniväxthus, som passar utmärkt att sätta i fönsterkarmen. Köp inte de billiga, rangliga och fula ljusgröna plasthusen som man aldrig kan lyckas med. Har Du ett sådant så sortera det i plastavfall!

Vissa fröer är ljusgroende och ska inte täckas av jord. En del behöver komma ner i jorden. Kontrollera på fröpåsen hur djupt.  Andra fröer, t.ex. lavendel, måste frysa innan de kan gro. Dessa sår man nu och placerar sådden på skyddad plats utomhus eller kallt uterum i några veckor. Det kallas att man stratifierar fröerna. Lägg över så att inte allt simmar om det regnar. Det kommer mer om fröer och frösådd senare.

Jag avslutar med en härlig historia om Abbe, mitt minsta barnbarn på 7 år. Jag satt försjunken i en spännande ishockeymatch från junior-vm. Abbe kom in i rummet och slog sig ner intill mig. Han kollade lite, som pliktskyldigast men blev snabbt uttråkad. Han utbrast högt:

–Jag vill se badminton! Jag vill se badminton! Jag förvånades av detta idrottsintresse då jag aldrig sett honom spela sådant. Han är ju en fotbollsspelare. Han rättade:

– Nej, jag menar inte badminton.  Jag menar nallen. Från angränsande rum hör man en mamma, som känner sitt barn:

– Han menar Paddington!

   

Med en innerlig önskan om ett riktigt gott nytt år från Jankov och Sia 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x