Espresso – Din lokala tidning
Diana återvände till Älmhult

Diana återvände till Älmhult

PERSONPORTRÄTT. Diana Pellgaard kommer ursprungligen från Älmhult. Hon har haft ett eftertraktat arbete på ett välkänt globalt företag och lägenhet mitt i pulsens storstad Stockholm.
Nu är hon åter på landsbygden, och i somras öppnade hon en gårdsbutik i Göingeskogarna.

Vi på Espressotidningen träffade Diana ute i Västraby Blåkulla, som ligger utanför i Emmislöv utanför Broby. Diana har en mycket intressant bakgrund och har gjort en helomvändning i sitt liv.
Diana återvände till Älmhult och flyttade från Stockholm, ett jobb och lägenhet som många anser vara ett drömliv. Ner till ett torp i de småländska skogarna, utan körkort.
– Det var helt enkelt så att jag kände mig klar med allt vad det livet innebar och jag längtade efter ett lugn som inte gick att hitta där. Jag längtade efter naturen och skogslivet, det är där jag får min kreativitet och inspiration ifrån. Många blev chockade över att jag sa upp mig och jag hade i princip ingenting alls förutom tak över huvudet. Jag hade varken körkort eller bil och bosatte mig 2, 5 mil från samhället mitt ute i skogen, säger Diana till oss.

Från storstadens brus

– Det tog cirka 3 månaders tid att varva ner från storstadslivet till livet på landet här med skogen och naturen bak husknuten. Eftersom jag inte hade körkort så var planeringen a och o när jag skulle in och behövde handla något. Som tur är så hade jag fiberanslutning ute i Häradsbäck.
– Men bara en sådan enkel sak som värmen kommer ju inte av sig själv, utan jag fick klyva veden själv för att få värme i huset och det är ju stor skillnad mot om du bor i en lägenhet där något som värme är en självklarhet.
Jag tog flera gånger en cykelrunda ner till Handelsboden som ligger 5 km från där jag bor när jag behövde något akut. Men jag växte som person och blev stark i mig själv då jag var helt ensam på mitt livs resa. Det kändes rätt bra då jag lyssnade på min själ och hjärtat sa ifrån och det tror jag att fler skulle behöva lyssna på för att må bättre.

Dröm gick i uppfyllelse

– Jag har alltid velat driva en butik ända sedan barndomen. Nästan allt jag äger, har jag köpt på second hand, auktion eller på loppisar. Det har jag gjort sedan jag var 13 år gammal. Jag tycker att det är slöseri att köpa nytt hela tiden, då är det bättre att köpa gamla vackra saker och så är det hållbart på köpet. På så sätt konsumerar vi mindre.
– Jag träffade min pojkvän Daniel i höstas, och det är han som bor här på släktgården Västraby Blåkulla.
Namnet Blåkulla har ingenting med häxor att göra.

Diana återvände till Älmhult
Diana återvände till Älmhult och tog tag i en gammal dröm. Hon öppnade en gårdsbutik utanför Broby.
Blåkulla utan häxor

Diana visar mot kullen och berättar vidare för oss om att kullen för längesedan var täckt med blå blommor – därav namnet Blåkulla.
– Här fanns det plats att förverkliga min barndomsdröm att öppna en butik med inredning, möbler, textilier och kläder. Givetvis kommer de från second hand, auktioner och loppisar. Det är saker som jag har magasinerat både hos mina föräldrar och mer finns det i ladorna här uppe, säger hon skrattande till oss.
Är det inte svårt att skiljas från sakerna Diana?
– Jo, men jag har sett det vackra i dem. Och önskar den nya ägaren en fin tillvaro med sina återbrukssaker som får göra den personen glad. På så sätt lever saken vidare fast i ett annat hem.

Framtiden

Vad tror du att du gör om tio år?
– Jag hoppas att jag är kvar här och då tror jag att vi har utökat med café och självplockning av blommor. Vi säljer också nötkött från den egenproducerande gården som är KRAV-certifierad och drivs regenerativt.
Diana avsluta därefter intervjun med en hälsning till alla våra läsare:
– Våga slänga dig ut, känner man bara att det är rätt så löser sig allting till slut också.

Text & foto: anita@espressomedia.se

Fotnot: Följ gärna Diana på instagram & FB: pellgaardska

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x