Espresso – Din lokala tidning
diggiloo 1

Diggiloo-gänget har börjat arbetet med årets skow

Den 13 juli landar Diggilloo-turnen på Osby IP. Att det blir en kväll full av musikaliska överraskningar kan publiken räkna med, men redan nu kan ensemblen avslöja några av godbitarna.

– Det är ett härligt gäng, säger Andreas Lundstedt när vi pratar med honom under en rephelg på Ekerö i slutet av april.

– Låten Waterloo fyller 50 år i år, och det första vi började sjunga igenom var ett ABBA-medley som kommer att vara med i föreställningen. Rösterna klingar fantastiskt bra ihop! säger Diggiloo-veteranen.

diggiloo 2

DANSBANDSDUO

Två nya röster för året är dansbandsstjärnorna Luzianos och Elisa Lindström. Båda räknar med att känna sig hemmastadda med Osby som spelplats.

– Jag har turnerat i hela landet, men Diggiloo är något nytt för mig, säger Lucianoz – dansbandssångaren från Rinkeby som slog igenom på TikTok och seglade raka vägen in i toppstriden på Svensktoppen. – Elisa och jag har träffats innan, men aldrig gjort något ihop innan. Nu kommer vi att göra en hel del nummer tillsammans, vilket känns jättekul, säger Lucianoz, och får medhåll av Elisa.

– För mig känns det jättekul att komma tillbaka till dansbandsgenren, där jag har mina rötter. Och det Lucianoz har gjort med dansbandsmusiken blåser verkligen nytt liv i genren, säger hon.

Elisa, som i början av året gick till mellofinal med låten Forever Yours laddar nu även för nypremiär av musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek, som är en hyllning till diggiloo-mogulen Lasse Holms låtar.

– Man kan nog säga att jag badar i Lasse Holm just nu – jag har även tagit ett premiärdopp i sjön här på Ekerö faktist! När det gäller Osby finns både en och två Kicki Danielsson-låtar med på reprtoaren i musikalen. Jag har haft nöjet att träffa henne några gånger, säger Elisa.

diggiloo 3

WEISE OCH ANDERSSON HÅLLER I TAKTPINNEN

Andreas Wiese är en av artisterna som är rutinerad på Diggiloo-scenen. Dock är det elva år sedan sist.

– Jag är lite av en andra chansare – för mig har det inte alls varit självklart att jag skulle vara med igen, men jag minns också hur roligt det faktist är. Det känns skönt att komma in med helt annan rutin, och i år kommer jag och Jessica Andersson att hålla i taktpinnen när det gäller presentation och inramning av hela showen
– jag älskar ju att prata, på gott och ont, så det blir nog bra, skrattar Andreas.

– Rent musikaliskt bidrar jag med det jag är bäst på – soul och motown. Jag kommer att göra en duett med Liamoo som jag nog inte riktigt hade väntat mig – vi är tolv artister som alla ska slåss om uppmärksamheten. Det kommer med all säkerhet att bli en ordentlig show när alla gör det de brinner för tillsammans.

”UNIKT KONCEPT”

Att Diggiloo efter 20 år och med en total publik på nästan 3 miljoner genom åren fortfarande håller som koncept har en tydlig anledning, menar Andreas Weise.

– Diggiloos hemlighet är att man spelar riktig musik av riktiga människor, för en riktig publik. Konceptet bygger på ett fantastiskt liveband, möten mellan artister som är oväntade för både oss som medverkar och för publiken. Det jag brinner för med att stå på scenen är att skapa de där ögonblicken som infinner sig när live-musik är som bäst – det lyckas Diggiloo leverera på ett unikt sätt år efter år.

GEMENSKAPEN BEHÖVS

Andreas Lundstedt, som även avslöjar att hans insats kommer att innefatta en discodänga av Björn Skifs från 1975, tycker att sommarens turné känns extra viktig.

– Förutom att detta är världens bästa sommarjobb, så känns det lite extra viktigt att ge sig ut i sommarsverige i år. Med allt som händer i världen behöver vi behöver musikens helande kraft, och tillfällen där vi kan sprida gemenskap mellan människor. Nu fortsätter vi arbetet med att sätta ihop en show som kommer att få hela Osby att sjunga och dansa tillsammans den 13 juli!

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE FOTO: MARKUS GÅRDER

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x