Espresso – Din lokala tidning
diggiloo 2024

Diggiloo till Osby – här är alla artisterna

I lördags släpptes turnélistan för Diggiloo 2024, och Osby är en av orterna där jätteturnén stannar.
– Vi ses i Osby! hälsar Diggiloo-veteranen Jessica Andersson, som kommer till Osby IP den 13 juli.

Showen Diggiloo har underhållit Sommarsverige sedan 2003. Första året med scen i Båstad, men sedan 2004 har Diggiloo varit ett turnerande koncept. Jessica Andersson står i sommar på Diggilooscenen för 18:e gången.

– Jag pratade precis med Cimberly Wanyonyi som vann årets Idol och kommer att vara med på turnén. Hon är 18 år idag, och jag firar 18 år med Diggiloo. När hon var nyfödd var jag den lilla tjejen bland artisterna, och nu har jag varit med längst! Som artist är en av de fantastiska sakerna med turnén att få möjlighet att samarbeta med både välbekanta artister och de som är helt nya i branschen, säger Jessica Andersson.

Artisterna 2024 är Elisa Lindström, Liamoo, Wiktoria Johansson, Jessica Andersson, Ann Westin, Andreas Weise, Anders Bagge, Lucianoz, Andreas Lundstedt och Idol-vinnaren Cimberly Wanyonyi. Det nya priset i årets tv4-tävling är nämligen att få åka ut på Sveriges största sommarturné – och därmed också få ett lyxigt sommarjobb och mötas av jubel på jobbet.

– Jag tror inte någon Idol-vinnare någonsin fått möta så stor livepublik som 2024, säger Lasse Holm, som är grundare och producent av Diggiloo i ett pressmeddelande.

Från Mello till Diggilooscenen för Liamoo

Bland de yngre artisterna syns Liamoo, som har ett intensivt år framför sig. Den 10 februari står han på Melloscenen i Göteborg med låten Dragon, och om man tittar på de tidiga oddsen hos sajten unibet så ligger han på fjärdeplats bland de favorittippade vinnarna i 2024 års startfält.

– Det blir min bästa låt, och även den låten jag känner mest för hittills. För första gången känns det som att jag har hittat till låten, i stället för att låten har hittat mig. Oavsett hur det går i Mello så kommer jag att gå rakryggad genom tävlingen, säger Liamoo.

Är det några särskilda samarbeten som du ser fram emot i årets Diggiloo?
– Det är ett fantastiskt turné-koncept, där man verkligen får utmana sin comfort-zone som artist. Jag gör just nu en show tillsammans med Jessica Andersson och Andreas Lundstedt som heter Kings And Queens, och det känns tryggt och kul att få åka ut på vägarna med dem. Och så ser jag verkligen fram emot att få hänga med Bagge!

Osby är ett av 24 stopp på turnén – har du någon relation till platsen.

– Inget som är tatuerat, om man säger så. Men det ska vi se till att skapa i sommar, skrattar Liamoo.

Stort upptagningsområde

Diggiloo turnerar i allt från slottsparker till idrottsplatser, och i Osby är det just Osby IP som kommer att förvandlas till en showarena med publikhav.

– Närmsta stopp på turnén blir Helsingborg, Halmstad, Ronneby och Ystad, så vi ser att vi har en fantastisk möjlighet att locka publik till Osby, säger Jimmy Ekborg som är näringslivsutvecklare i Osby kommun.

jimmy
Jimmy Ekborg, näringslivsutvecklare i Osby. Foto: Espresso

Även om turnéplanen släpptes först i lördags så har det legat ett stort arbete bakom att locka Diggiloo till Osby.

– Turnén kommer till oss under första semesterveckan, och det kommer såklart att innebära stora möjligheter för lokala företag. Det blir ett fantastiskt sätt att visa upp Osby. Jag har varit på flera Diggilookonserter genom åren, och styrkan i konceptet är ju att det är oerhört välarbetat, och att det finns något för alla åldrar, säger Jimmy.

Sår ett frö

Under måndagen samlades alla artister inför årets turné i Stockholm för att träffa press och arrangörer.

– Här sås det första fröet till vad som kommer att hända på scenen i sommar, konstaterar Liamoo.

– Regissör och producent gör det stora jobbet med att sätta ihop showen, och det blir intensivt rep inför sommaren när det väl är dags. I år har vi oerhört starka tjejröster, och många samarbeten som jag ser fram emot. Vi ses i Osby! säger Jessica Andersson

Text: erik@espressomedia.se

Foto: Anna-Lena Ahlström

Veteraner och nya namn

Här är årets Diggiloo-artister:

Anders Bagge

Andreas Lundstedt

Andreas Weise

Ann Westin

Cimberly Wanyonyi

Dogge Doggelito 

Elisa Lindström

Jessica Andersson

Liamoo 

Lucianoz

Wiktoria Johansson 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x