Espresso – Din lokala tidning

Digital julmarknad på Arenan

JULHANDEL. Den 5 december med start kl. 11:00 direktsänder arenan på Älmhults handelsplats sin första digitala julmarknad via Instagram. Målet med den digitala julmarknaden är att undvika trängsel och coronasäkra julhandeln men ändå erbjuda ett tryggt sätt att ta del av julkänsla och firande. Samtidigt får handlare/hantverkare och kunder möjlighet att nå varandra.
– Vårt mål är att lyfta våra utställare i rampljuset – helt coronasäkert, står det att läsa på handelsplatsens facebooksida.

Den digitala julmarknaden kommer bestå av flera olika lokala hantverkare som ställer ut allt från kläder, ostkakor och smycken till drycker, stickat och keramik. Julmarknaden blir därför också ett bra sätt för handlare att marknadsföra sina verksamheter ytterligare med förhoppningen att de klarar sig igenom de tuffa tiderna pandemin medför.

Olika sätt att leverera
Hur utställarna kommer att gå tillväga för att genomföra köp och leveranser skiljer sig lite åt. Närmare information kommer att finnas både i presentationen av utställaren och under direktsändningen. Eftersom den digitala julmarknaden till stor del fokuserar på lokala hantverkare kommer flera utställare hålla nere på leverans- och transportsträckorna genom att erbjuda en gemensam utlämning den 20 december.

Instagram och Facebook
Inför den digitala julmarknaden kommer alla utställare att presentera sig tillsammans med sin utställningstid på Älmhults Handelsplats Instagram och Facebooksida. För att ytterligare sprida den digitala julmarknaden kommer hashtaggen #älmhultshandelsplatsdigitalajulmarknad att användas. Under hashtaggen kan utställarna redan innan julmarknaden publicera sitt innehåll och på så sätt ge kunderna en förhandsvisning. I skrivande stund ligger det redan några presentationer av designers och hantverkare ute på Facebook och Instagram och fler lär fyllas på efterhand.

Text: jessica@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x