Espresso – Din lokala tidning

Don´t get bitter- get better

Hon har upplevt trauma, sjukdom och ofrivillig barnlöshet. Men Eva Windahl har också fått se när livet är som tuffast att Gud gör mirakulösa under. På riktigt.
Eva som numera är gymnasielärare i engelska, spanska och religion i Varberg, kommer torsdagen den 10 oktober till Café Kronan i Lönsboda och håller ett spännande föredrag om sitt liv fram tills nu.

Det blir många skratt när Eva berättar sin historia. Hon är intensiv och färgstark, det liksom lyser av hennes ord. Ändå är det i mångt och mycket en väldigt tuff livshistoria. Allt ifrån att växa upp med en alkoholiserad pappa och våld i hemmet till att bli mobbad i skolan och utkastad hemifrån av mamma och hennes nye man. Då var Eva 17 år.
– Min mamma var från Tyskland men pappa kom från Kanada så jag är född och uppvuxen där. Efter skilsmässan gifte mamma om sig med en annan kanadensisk man och när jag blev för stökig som tonåring bokade de en flygbiljett åt mig till Tyskland. De ville att jag skulle bo hos släktingar ett tag för att ”skärpa till mig”, berättar Eva.

Annons
banner cx 60

Väl i Tyskland träffade hon ett gäng amerikaner och kände genast samhörigheten. Tillsammans med en av killarna styrde hon kosan mot Grekland istället och ömsom tågluffade, ömsom långtradarliftade genom Europa.
– Jag vet inte hur många skyddsänglar jag måste ha haft med mig, säger Eva och skrattar.
Under några års tid levde hon en brokig tillvaro bland ungdomar från olika länder och hittade någon slags gemenskap på olika sätt där hon drog fram. Ibland levde hon på inkomsterna från att vara gatumusikant, ibland plockade hon tomater, oliver, apelsiner eller andra frukter. Hela tre år tillbringade hon bara i Frankrike där hon skördade vindruvor.
– Och jag kom fram till att även om det var ett väldigt tufft liv på gatan så var jag i alla fall bra på en sak och det var språk och kommunikation. Jag älskar att prata med människor.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Livsresan tog Eva vidare till en kibbutz i Israel vid två olika tillfällen. Att hon själv hade judisk bakgrund visst hon inte då. Men kanske var det därför hon kände sig hemma där.
– Jag letade ju efter meningen med livet, så vad skulle jag göra?

Plats: Cafe Kronan i Lönsboda
Tid: Torsdagen den 10 oktober kl. 18.30
Fri entré

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Efter 19 fantastiska år lämnar Solveig Brios Lekoseum

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy