Espresso – Din lokala tidning
Image default

Dopp i kopp

potatis,dopp i kopp

Dopp i kopp

Johnny Billinger Dopp i kopp Dopp i kopp Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Ca 600-700 g mandelpotatis

1 gul lök

75-100 g smör

kokspad från potatisen

några msk klippt gräslök

salt och vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Hacka löken fint medan potatisen kokar.

Smält smöret. Fördela smöret i 4 koppar, späd med lite av det varma kokspadet från potatiskoket, eventuellt lite gräslök och smaka av med salt och vitpeppar.

Servera en kopp till var och en och ställ potatisskålen mitt på bordet.

Så är det bara att börja doppa i sin kopp! Både trevligt och praktiskt.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Ett norrländskt recept med mandelpotatis, som spritts över landet av f.d. hovkocken Werner Vögeli. Det var hans absoluta favorit bland svenska rätter. Går också bra med färskpotatis. Bo Martinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x