Espresso – Din lokala tidning

Duo Magnus & Stefan spelar i Osby

En duo med klarinettisten Magnus Holmander och pianisten Stefan Lindgren bjuder på svensk musik med bl.a. egna arrangemang, kompositioner och inte minst Rolf Martinssons explosiva ”Suite Fantastique!” Nu ger de en konsert i Musikskolans konsertsal Osby söndag den 10 mars kl. 16.00.

De spelade första gången tillsammans 2014 i konserthuset i Stockholm under tonsättarfestivalen och har sedan dess haft ett fortsatt samarbete. För bara en dryg månad sedan blev klarinettisten Magnus Holmander historisk när han blev den förste någonsin som vann det nyinstiftade ”Blåsmusikpriset”. Han tog hem den spännande finalen i Berwaldhallen i Stockholm och vann med motiveringen;
”Klarinettisten Magnus Holmander har med en sällsynt skarp precision och skön musikalitet övertygat juryn. Han är en ekvilibristisk och initiativrik musiker med alla möjligheter till en strålande karriär. Hans blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och klangfulla djup gjorde honom till en självklar vinnare av Blåsmusikpriset 2019”.

Rising star
Utvald av konserthuset i Stockholm är Magnus Holmander också en av sex unga musiker i Europa som ska belönas som ”Rising Star 2019-2020”. Belöningen inkluderar en turné till 21 konserthallar över hela Europa. Men innan dess, den 10 mars, kan man höra honom spela i Musikskolans konsertsal Osby, tillsammans med pianisten Stefan Lindgren. Deras program består till största delen av svensk musik, med Boalt-sonen Rolf Martinssons explosiva ”Suite Fantastique” som kronan på verket.
– Magnus Holmander är en absolut strålande klarinettist. Hans musikalitet och tekniska färdigheter är fantastiska och hans scenutseende är magisk i alla avseenden, säger Rolf.

Kungliga Filharmonikerna
Pianisten och tonsättaren Stefan Lindgren har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han har framträtt med de flesta större orkestrar i Sverige och har givit ett stort antal pianoaftnar och kammarmusikkonserter både i Sverige och utomlands.
Han var Radiosymfonikernas orkesterpianist 1993-2001 och innehar sedan 2007 motsvarande tjänst hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Arrangör för konserten är Osby Konsertförening.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy