Espresso – Din lokala tidning
ukrainaspisar

Ekbackeskolan bidrar med värme för Ukraina genom produktion av Ukrainaspisar

Vi har tidigare i Espresso skrivit om försändelser till Ukraina med spisar som fungerar både som värmekälla och matlagningshärd. Nu jobbar Ekbackeskolans industriprogramelever med att svetsa ihop 200 nya Ukrainaspisar som ska skickas till behövande.

– Det känns skönt att kunna vara med och göra nytta, och det är ett bra träningsmoment för eleverna att göra serieproduktion, säger Peter Olofsson, svetsspecialist och utbildare på ekbackeskolan.

– Det är främst eleverna som går andra och tredje året som jobbar med spisarna, och några som går den yrkeshögskoleutbildning som finns på skolan.

Vidar Persson som går YH-utbildningen har fått rollen som controller, och går igenom ännu en pall med färdiga spisar.

– Någon ska göra det! Det är viktigt att allt hänger ihop och att det inte finns några svetsloppor på plattorna som gör underlaget ojämnt, säger han. de flesta får godkänt, men ett exemplar ålker tillbaka in i produktionen där Dennis Svensson och Neo Kullaro jobbar för fullt.

– Det är lite långtråkigt, skrattar Dennis.

– Men det känns bra att kunna hjälpa till för en god sak.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x