Espresso – Din lokala tidning

Ekbackeskolan erbjuder hockeyutbildning

Blockläsning innebär att en dag i veckan väljer eleven själv sitt individuella val. För dig som är sportintresserad har Ekbackeskolan en nyhet, ishockeyutbildning erbjuds som individuellt val på alla program. Sedan tidigare finns fotboll, innebandy och musik.

Stark hockeytradition

Lärare i ishockey blir Stephen Higgins som är tränare i Osby ishockeyklubb OIK. Stephen kom till Osby från Boston 1979 som ishockeyspelare, 1983 började han som tränare och fortsatte spela hockey samtidigt. Han jobbade på olika orter och bodde i Osby. Stephen upplever att det finns en stark hockeytradition på orten. Genom samarbete med Ulf Larsson som är lärare i fotboll ska de arbeta för att behålla ungdomarna på hemorten. Skolan satsar stort på detta och jobbar med att erbjuda intressanta ämnen som lockar ungdomarna.

Mer tid för individen

Ulf Larsson som är fotbollslärare på Ekbackeskolan har många års erfarenhet som både spelare och tränare. Han tränade MFFs barn- och ungdomslag i fem år. Då hade han 110-120 barn mellan 5 och 14 år. Här i Osby tränar han 14-15 ungdomar, det ger en djupare kontakt och mer tid för individen. Ulf är också sportchef i IFK Osby. Ulf poängterar hur viktigt det är för ungdomarna att utvecklas och stanna i sin hembygd. Han har sett hur svårt många ungdomar fått det när de lämnat sin trygghet hemma och kommit ensamma till storstan. Från att ha varit ortens stjärna till att bli en i mängden. Samtidigt är det viktigt för en liten kommun som Osby att behålla ungdomarna för att samhället ska blomstra och utvecklas. Det är även viktigt för laget att man kan behålla talanger så stämningen och lagandan behålls. Dessutom är det viktigt att publiken känner igen spelarna i sitt lag.

Mervärde för Osby kommun

Ulf och Stephen har visioner, gemensam träning för fotbolls- och hockeyelever är en gren de vill utveckla. De planerar träningsläger som kan ge bygden mervärde i form av att hela familjen följer med och ägnar sig åt andra aktiviteter i Osby. Ulf ansvarar även för praktikplatser till eleverna på det individuella programmet vilket han upplever som spännande och utvecklande. Han lovprisar Osbyföretagen som gärna tar emot praktikanter]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x