Espresso – Din lokala tidning
Ekbackeskolan startar padel-profil

Ekbackeskolan startar padel-profil

SKOLA/UTBILDNING. Nu är det dags för ungdomar födda -06 att göra sitt gymnasieval. För den som är idrottsintresserad har nu Ekbackeskolan utökat befintligt idrottsspår med en padelprofil, som alltså startar hösten -22.

Padel har vuxit som sport under 2000-talet och det byggs padelhallar som aldrig förr. Under pandemin är padeln en av få sporter som fungerat att spela och det har givetvis ökat på dess popularitet. Ekbackeskolan startar padel-profil och det gör de som ett av de första utbildningssätena i landet. Sedan tidigare finns valen simning, ishockey och fotboll att göra på Ekbackeskolan som profilerat sig starkt med sin idrottsinriktning.
– Vi har ett fantastiskt fint utbildningsprogram på Ekbackeskolan, menar Niclas Blomqvist, som arbetar på idrottsinriktningen (Osby Sport Academy) tillsammans med Johanna Bergman.
– Du söker in till ett av våra gymnasieprogram på dina betyg så du skaffar dig en god utbildning. Idrotten är ett individuellt val och finns tillgängligt för alla som antas till programmet och är intresserade. Det är en viktig sak för skolan – alla ungdomars rätt till idrott. Nu erbjuder vi alltså padel också från och med nästa läsår, vilket är jätteroligt, fortsätter Niclas.

Gedigen idrottslig utbildning

När det gäller utbildningen så satsar skolan mycket på att ge en gedigen idrottslig utbildning, poängterar Niclas. Eleverna får grundläggande teoretisk kunskap i teknik, taktik och hälsa. Mycket handlar om förståelse för hur hälsan ligger till grund för att tåla träning nu och över tid.
– Vår idrottsprofil handlar således om mycket mer än bara träning. Det är en helhet och som vi anpassar utifrån elevernas individuella ambitioner.
Få idrottsgymnasium kan erbjuda padel som inriktning. Unikt för Ekbackeskolan är också närheten till idrottshallarna som ligger väl samlade i grannskapet.
– Vi erbjuder duktiga och kvalificerade tränare/instruktörer och fina faciliteter inom alla idrotter, berättar Niclas.

Kim debuterar som instruktör

Instruktör för padelträningen blir Kim Frank som själv är aktiv tävlingsspelare och driver Osby och Markaryd padelcenter. Han är utbildad instruktör hos Manu Martin i Spanien samt hos svenske landslagstränaren Andreas Johansson, som han dessutom samverkar med för en extra kvalitetssäkring av träningen.
– Vi kommer att installera kameror i hallen för att Andreas ska kunna följa träningen från Helsingborg, berättar Kim och fortsätter:
– Det känns fantastiskt som ny instruktör att ha den kunskap och kompetens som redan finns hos övriga idrottsinstruktörer på skolan att luta sig emot. Och det ska bli riktigt intressant att följa utvecklingen hos ungdomarna från åk 1 och uppåt, säger Kim som hoppas på att många söker till utbildningen.
– Vi har omkring 80 elever på idrottsprofil idag. Vi hoppas att det ska bli 100 med Kims padel så småningom, avslutar Niclas.

Text och foto: jessica@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x