Espresso – Din lokala tidning

ELIN PRÖVAR SINA VINGAR HOS SLIPERIET I GYLSBODA

KONST. Psykedeliskt, musikaliskt och färgstarkt. Elin Karlsson från Lönsboda är en av de unga skapande krafter som har hittat en fristad i Sliperiet Gylsboda. I påsk hänger hon sin första egna utställning på Sliperiet Gylsboda.

– Jag kom hit för första gången genom ett feriearbete som kommunen ordnade. Det blev en lyckträff, konstaterar Elin Karlsson, som har sin första separatutställning i Påsk.

Under vernissagen på påskdagen spelar Osbybandet Vesper, som också är en del av det kreativa kollektiv av unga som har fått ett eget utrymme i ett av rummen som angränsar till den stora utställningshallen.

Elin bläddrar igenom sina ännu osorterade verk i backarna i det långsmala rummet.

– Jag målar det mesta i akryl och tycker om starka färger. Musik är en stor inspiration, och precis som när Vesper skriver låtar så är det med inspiration från det psykedeliska.. som The Beatles, eller Pink Floyd, säger Elin – Här har jag målat omslaget till Vespers senaste EP “Evening star” som de nyligen släppte på Spotify säger Elin.

TIMMARNA FLYGER

– För mig är det fridfullt att sitta här och måla. Det blir som en fristad och lite självterapi att komma ut i skogen där man bara kan vara. Jag jobbar deltid i simhallen i Lönsboda på dagarna men det kan ofta bli sju till åtta timmar här ute när jag väl sätter igång, säger Elin.

Pia Lindberg, som är ordförande för Sliperiet Gylsboda, är väldigt glad för att kunna visa upp ett ungt konstnärsskap från Lönsboda.

– I framtiden kommer vi stolt att kunna säga att Elin hade sin första utställning hos oss, det är jag övertygad om! Inför sommaren kommer vi att börja renovera en del i anslutning till sliperiet som mest är ett plåtskjul idag. Det börjar bli lite fullt av konstverk i det rum som Elin och hennes vänner använder nu, säger Pia, som själv har en extra nära relation till ett av konstnärens alster.

– Jag gör även tatueringar med den gamla poke and stick-metoden, säger Elin, medans Pia kavlar upp ärmen och stolt visar upp Sliperiet Gylsbodas logotyp i armvecket.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x