Espresso – Din lokala tidning
elisabeth fock

Elisabeth Fock blev ny kommunchef i Markaryd

PERSONLIGT. Sedan 10 januari är Elisabeth Fock ny kommunchef i Markaryds kommun. Hon efterträder Svante Melander på posten.– Jag har främst jobbat med social integration i kommunen och ser nu med spänning fram emot att få sätta mig in i de andra delarna av den kommunala verksamheten, säger Elisabeth.

Posten som kommunchef har stått tom sedan Svante Melander slutade i augusti. Sedan dess har ekonomichef Patrik Eurenius tillfälligt suttit på den stolen.
– Vi hade 20 sökanden, och efter noggrann kartläggning av kvalifikationerna återstod tre kandidater, varav Elisabeth var den som vi bedömde hade störst engagemang för Markaryds kommun; hon hade ju redan ett antal viktiga uppdrag här, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt Germundsson (KD).

KONKRETA FÖRÄNDRINGAR

Elisabeth Fock har sedan fyra år tillbaka varit förvaltningschef för Arbetsmarknad och integration. Senaste året har hon varit starkt delaktig i ett projekt (”Trygghet och samhörighet för en attraktiv och socialt hållbar kommun 2022”) som gått ut på att på olika sätt öka den sociala hållbarheten i kommunen. Främst kopplat till orterna i den norra kommundelen, Strömsnäsbruk och Traryd. Något som skett genom en samverkan med skola och barnomsorg, polisen och kultur- och fritid liksom andra parter. Inte minst med studenter från SLU som tagit fram konkreta förändringar för att skapa ett attraktivare och trivsammare Strömsnäsbruk.

”SAMSYN I KOMMUNEN”

– Nu är jag spänd över att lära känna och utforska övriga verksamheter i kommunen. Det blir ju ett annat ljus på detta nu för mig. Jag har tidigare jobbat med mer specifikt riktade frågor. Här i Markaryd jobbar vi väldigt nära politikerna. Det tar bara en kort stund från att någon väckt en fråga till att kunna ta beslut eller gå vidare med en förändring. Jag känner att vi har en samsyn; från politiker till tjänstemän, alla vi som verkar och jobbar för kommunen.

Vilka frågor ser du som viktigast?

– Den sociala hållbarheten måste stå i fokus; ett stort och viktigt uppdrag, menar Elisabeth. Hon påpekar att hon som kommunchef ska fortsätta verka för att allt från kommuninvånare till anställda möts upp på ett bra sätt och att de kan trivas och stanna kvar i kommunen.

– Självklart ska vi bevara de saker som fungerar bra inom verksamheterna, lyfta fram kvaliteterna och se vad det finns för utvecklingsbehov.Vidare vill den nya kommunchefen se till barnens bästa och att hitta vägar för att möta barn och unga via bra samverkansprojekt med skola och barnomsorg.

– Jag tror på de goda samtalens metodik!

TEXT&FOTO:THOMAS EDGREN

Detta är Elisabeth

Ålder: 53 år
Bor: I Halmstad, född och uppvuxen i Bäck, Ljungby kommun
Familj: En utflugen dotter
Aktuell: Ny kommunchef i Markaryds kommun
Dina bästa sidor: Jag är ofta glad och försöker att se positivt på tillvaron
Intressen: Löpträning, rullskidor och skidor. Jag tränar mycket på rullskidor inför Vasaloppet (har gjort Tjejvasan och Halvvasan och i år satsar jag på hela Vasaloppet).
Morgon eller kvällsmänniska?Kvällsmänniska, då jobbar jag bäst. Före kaffet kl 10 är det mer eftertänksamt.
Stad- eller landsbygd?Jag växte upp i skogsnära terräng så jag gillar skog och mark och går gärna där med Åke, min shitzu chihuaua.
Sommar eller vinter?Jag är en vintersportmänniska och åker gärna längdskidor i fjällen. Men sommaren är också fantastisk med alla vandringar, gärna även de i fjällen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x