Espresso – Din lokala tidning
trädgård 1

En av tusen trädgårdar – ligger i Hässleholm

TRÄDGÅRD.Tusen trädgårdar som anordnas vartannat år i hela landet är Sveriges största trädgårdsvisning. Den 30 juni är det dags för årets upplaga, och i Hässleholm kan man bland annat besöka Ann Margreth och Jannes trädgård på Grangårdsgatan.

tradgard 3

– Vi jobbar mycket med gröna blad i olika nyanser för att skapa en trädgård som håller sig vacker hela året, berättar Ann Margreth.

Den 785 kvm stora villaträdgården är ett bra exempel på hur man kan göra mycket på liten yta – både Janne och Ann Margreth har hantverket i händerna och trädgården är smyckad med deras arbeten i keramik och svetsade, ofta roströda järnkreationer.

tradgard 2

– Vi har väl egentligen aldrig haft en plan för hur det skulle bli, utan byggt på bit för bit. Här är mycket sten och många olika rum, och vi tycker om att plocka in dekorativa gamla stubbar och annat vackert från naturen som utsmyckning, säger Ann Margreth.

tradgard 4

Fotnot: Tusen Trädgårdar arrangeras av Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. För mer information om visningsträdgårar i området, besök www.studiefrämjandet.se

TEXT&FOTO:ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x