Espresso – Din lokala tidning

En bra start på dagen

Tänk om vi alltid  kunde gå omkring och vara lyckliga. Känna det där sprudlande glädjeruset som sjunger inom oss. Så som det känns när vi nått framgångar, vunnit matcher, blivit kära, klarar körkortet eller fått beröm. Det är vid dessa tillfällen som hjärnan sprejas av dopamin – vårt lyckohormon. Men visst vill vi vara lyckliga lite mer ofta?

Hur glatt är det egentligen på morgonen? Gick du och la dig i god tid så kan du i alla fall inte skylla på trötthet. Om du dessutom la dig med vetskapen om att något kul eller intressant ska hända, så är sannolikheten stor att du la dig med ett leende på läpparna. Därmed vaknade du troligen också på bra humör.

Ett hotellbokningsbolag har en slogan som säger: Wake up happy. Deras företagsidé är att erbjuda hotellalternativ med kvalitet, läge och pris som gör att kunderna sover gott på nätterna och vaknar lyckliga. Så frågan är om man kan påverka detta själv? Kan du bara genom att visualisera och planera ”lura” hjärnan till att avsöndra dopamin och göra dig lycklig? Visst går det.

Varför inte vakna lycklig med en dos dopamin till frukost? Gör då så här.

1. Gå och lägg dig i god tid, så att du får den sömn du behöver.

2. Se till att tankarna innan du somnar – är lyckliga tankar.

3. Börja dagen med något du tycker om. Spela den där låten som framkallar härliga minnen. Vips, där kom leendet.

Allt kräver lite planering, men resultatet blir en glad start på dagen. Precis så som vi vill se dig. Snälla?

johnny@espressoreklam.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x