Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 05 23 kl. 16.53.41

En butik ska byggas utav glädje – och godsaker

Av en slump upptäckte Sofie Billsten, som driver Pecorino i Osby, att det gått fem år sen hon bytte lokal. Jubileum med andra ord, men allt blev inte lika roligt som det var tänkt från början.

– Nej med åren blir man van vid att det ska vara på ett visst sätt, berättar Sofie.

Av olika orsaker behövde Sofie tänka nytt. När hon väl tog beslutet att sluta med lunchbuffé och enbart fokusera på butiken och catering, så blev allt mycket roligare.
– Det ska vara roligt att besöka oss. En kul butik där du kan handla godsaker till alla möjliga tillfällen. Men också en butik där du kan hitta udda kombinationer av presenter.

– Lunchmenyn finns dock kvar i form av take away, säger Sofie.

KUL ATT SAMARBETA

Ensam företagare är aldrig stark. Du behöver samarbeta och ibland hjälp.
– Ja tidigare har våra luncher tagit alla resurser. Nu finns det så mycket tid att skapa nya samarbeten där vi tillsammans kan göra något som gynnar oss båda och som blir intressant och kul för våra kunder.

Pecorino jobbar både med grannar och närliggande gårdsbutiker.
– Visst har vi produkter som är lite mer långväga, men det som känns mest roligt är alla nya relationer som kommer att skapa något helt nytt för Pecorino.

ALLT TAR TID

Det är en process och Sofie vill göra det riktigt. Det tar tid att välja sortiment, samarbeten och sen få hem allt.
– Ja plus att den del kräver kyl och frys, förklarar Sofie. Så när jag nu gör detta, så ska det bli rätt från början. Det kommer att fylla på fram till sommaren, men helt klart – så som jag vill ha det – tar nog mer tid.

Det känns inte rättvist att jämföra Pecorino med en saluhall.
– Nej, det är heller inte min vilja. Jag vill ha en butik fylld med godsaker. En butik som är rolig att besöka och som man lämnar med en förväntansfull smak i munnen. En butik där det finns mycket att upptäcka och gärna besöker igen.

TEXT:JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x